- Reklama -

Brankář St. Louis by mohl být po sezoně k mání

- Reklama -

Pro šampiony Stanley Cupu z roku 2019 St. Louis Blues skončila letošní sezona zklamáním, když se nepodívali do play-off. Ještě před přestupovou uzávěrkou se rozloučili se svým kapitánem Ryanem O’Reillym, který putoval do Toronta. Po neúspěšné sezoně by se však tým mohl rozloučit s další výraznou osobností svého týmu.

Brankář Jordan Binnington v roce 2019 senzačně dotáhl St. Louis Blues až ke Stanley Cupu. Nyní devětadvacetiletému Kanaďanovi tento kousek vynesl nejprve dvouletou smlouvu na 4,4 milionu dolarů ročně, před loňskou sezonou mu ji Bluesmani ještě vylepšili o dalších 1,6 milionu dolarů a platit by měla do konce sezony 2026/2027. Jenže Binnington zvýšení příjmu doposud nepodpořil svými výkony.

Po uplynutí dvou let kontraktu se tak začínají vynořovat zprávy, že St. Louis uvažuje o výměně svého kanadského gólmana. V základní části v tomto ročníku nastoupil Binnington do 61 zápasů, ze kterých však pouze v 27 případech odcházel vítězně. Jeho čísla byla průměrná – 3,31 branek na zápas a 89,4% úspěšnost zákroků.

Blues však mohou narazit na to, že ve smlouvě poskytli svému brankáři klauzuli o nevyměnitelnosti, která značně sníží počet klubů, se kterými by se mohli o výměně bavit. Pro management St. Louis by Binningtonův odchod také znamenal opětovné hledání brankářské dvojice, jelikož letošní dvojce Thomasu Greissovi vyprší v červnu kontrakt a nejspíše mu Blues nenabídnou jeho prdloužení.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -