- Reklama -

Brooks Orpik: Ovie je uvolněnější než Sid

- Reklama -

Fanshop týmuKaždý úspěšný tým musí dobře fungovat na ledě i mimo něj. Obránce Brooks Orpik čtenáře webu The Players Tribune nedávno zavedl do washingtonské kabiny.
Washington Capitals jsou stále ještě ve hře o Stanley Cup, byť nad nimi v současnosti visí Damoklův meč v podobě mečbolu pro Tampu Bay. Přesto jsou ale v kabině rádi, že zlomili jedno prokletí – po dvou neúspěšných sériích s Pittsburghem za sebou konečně Crosbyho partu vyřadili.
„Když zažijete úspěch, zvláště po předchozí sérii nezdarů, spousta lidí si pak myslí, že jste prostě v něčem trošku změnili přístup. Jenže na nás více sedí to, že i když děláte všechno správně, nemáte vždycky garantovaný výsledek, který byste chtěli,“ svěřil se Orpik. Co je podle sedmatřicetiletého obránce ten nejhorší pocit? „Být dvakrát po sobě poražen svým bývalým týmem a pak sledovat, jak dokráčí až ke Stanley cupu,“ řekl vítěz poháru z roku 2009, jenž svůj jediný hokejový grál získal právě v dresu s tučňákem na prsou.
Nekonvenční Ovečkin
Když v roce 2014 přišel do Washingtonu, nastal pro Orpika problém. Dlouhé roky byl zvyklý, že se mu v kabině neřeklo jinak, než „Brooksy“. Jenže přišel do týmu, který už jednoho „Brooksyho“ měl – Brookse Laiche. Ruský spoluhráč Jevgenij Kuzněcov mu tak vymyslel jinou přezdívku – Batja. „Říkal mi, že to v ruštině znamená ochránce nebo taťka, ale já jim moc nevěřím.“
Za svoji kariéru poznal v NHL pouze dvě šatny – v Pittsburghu a ve Washingtonu. Měl tedy nebývalou možnost sledovat zblízka každodenní přístup megastars Crosbyho a Ovečkina.Sid je neustále plně soustředěný. Ovie je naopak uvolněnější, také je mnohem větší, srazit se s ním je jako vletět v plné rychlosti do cihlové zdi,“ popsal Orpik.
Alexandru Ovečkinovi prý konvence nic neříkají, prakticky nic nedělá podle příručky. Nejvíce prý Orpika nadchnul jídelníček ruského bombarďáka. Před každým zápasem spořádá obrovskou porci těstovin „Mama Luccia“, ve kterých se nachází kousky kuřete, jsou hustě posypané sýrem a přikusuje k tomu chleba. „Po takovém jídle by si každý člověk šel tak na pět hodin lehnout. Ale Ovie jen o pár hodin později naprosto dominuje na ledě,“ podivoval se Orpik. Ovečkinovy další stravovací návyky pak zkušený bek popsal jako „inspirující.“
Fanoušci Caps tak mohou doufat, že mu pomohou i v sérii s Tampou.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -