- Reklama -

Carolina našla svého hrdinu. Je jím Petr Mrázek

- Reklama -

Petr Mrázek vychytal v pátečním zápase proti Arizoně svou třetí nulu v sezóně a stal se hlavní hvězdou Hurricanes.
27letý rodák z Ostravy zneškodnil všech 32 střel a dopřál svým parťákům v útoku dostatečný klid k tomu, aby bránu Coyotes počastovali třemi přesnými zásahy.



„Bylo to vskutku dobré utkání pro všechny,“ řekl Mrázek po duelu. „Viděl jsem každý puk z každého místa, takže všichni odvedli dobrou práci.“


Hlavní kouč Canes Rod Brind’Amour uvedl, že Mrázkovo čisté konto bylo mnohem náročnější, než se může na první pohled zdát. Carolina sice odehrála silnou první třetinu, v níž skóroval Warren Foegele, soupeř měl ale ve druhém dějství několik nebezpečných příležitostí.
„Byl dobrý a to obzvláště ve druhé třetině, kdy jsme párkrát propadli a nechali je zaútočit. Předvedl se ve chvílích, kdy jsme ho potřebovali…Udělal několik dobrých zákroků, které vypadaly snadně, ale nebyly,“ vyzdvihl Brind’Amour Mrázkův přínos.
Na seznamu střelců Canes se objevil i český forvard Martin Nečas, který zvyšoval na 3:0. Zajímavostí pak je, že všechny úspěšné střelce Caroliny v pátečním utkání spojuje fakt, že se jednalo o jejich desátý gól v tomto ročníku.

- Reklama -


Warren Foegele (23 let), Lucas Wallmark (24 let) i Martin Nečas (20 let) dosáhli této mety ve chvíli, kdy bylo ze základní části odehráno 44 klání.
„Jsme mladá parta a tihle kluci mají na naši práci obrovský podíl,“ pěl Brind’Amour na své svěřence chválu. „Potřebujeme, aby každý přispěl svým dílem. O to více potěší, když se jim podaří dát branku.“
V závěrečné dvacetiminutovce však Canes včetně mladíků povolili a na Adina Hilla vyslali pouze jednu střelu. A byl to Mrázek, díky kterému duel nebyl ani zdaleka vyrovnaný.
„Odehrál skutečně velký zápas,“ vzdal mu svůj obdiv i Foegele.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -