- Reklama -

Fleischmann s Plekancem zopakovali páteční výkon, Vrbata po dlouhé době skóroval

- Reklama -

V pátek se Tomáš Fleischmann trefil do sítě NY Islanders a Tomáš Plekanec nahrál na závěrečný gól do prázdné klece. V nedělní odvetě hrané na montrealském ledě předvedli čeští útočníci to samé a Habs opět zvítězili, tentokrát 4:2.
Fleischmann byl vyhlášen druhou hvězdou večera, jeho branka měla totiž pro domácí hodně vysokou cenu. V polovině utkání se jim podařilo při přesilovce vyrovnat, jenže brzy poté dostali při Plekancově vyloučení stejnou možnost Ostrované. Místo opětovného posazení na koně ale opět inkasovali, když kopřivnický rodák vypíchl soupeři puk na modré čáře a proměnil brejk. Islanders po přestávce ještě srovnali, ale hráči v červených dresech v posledních čtyřech minutách dvakrát potrestali jejich prohřešky proti pravidlům.
Tři a půl týdne čekal na svoji čtvrtou trefu do černého Radim Vrbata, loni nejlepší zakončovatel Vancouveru. Ve 46. minutě zápasu s New Jersey to při trestném střílení ještě nevyšlo, ale v poslední sekundě utkání při přesilovce už ano. Český útočník tím ale jen mírnil prohru 2:3.
Vše podstatné (alespoň z pohledu Devils) zařídil Mike Cammalleri. 33letý útočník brzy po první přestávce otevřel skóre, v takřka totožném čase třetího dějství nahrál na gól Andymu Greeneovi a po soupeřově snížení asistoval u klíčové branky Adama Henrique.
Po pěti prohrách v řadě si hokejisté Hurricanes konečně mohli užít chvilek radosti, když v neděli odpoledne zdolali LA Kings 4:3. Základ k vítězství položili v první polovině zápasu, v níž si vypracovali třígólový náskok, před druhou přestávkou navíc zvládli rychle odpovědět na dvě slepené branky Králů. Hvězdami domácího týmu byli obránci – Justin Faulk dvakrát skóroval, nováček Brett Pesce k premiérové trefě v NHL přidal i asistenci.
Faulk, který s osmi brankami vede střelecké tabulky zadáků, těží ze svého nasazování do přesilovek. V jiné herní situaci se ještě neprosadil. V neděli překonal Quicka nejprve při dvojnásobné početní výhodě a poté při klasické přesilovce. Hráči Los Angeles také dosáhli dvou gólů z trestných výprav. Kapitán Dustin Brown proměnil trestné střílení nařízené poté, co Noah Hanifin schoval v brankovišti kotouč pod rukavici. Anže Kopitar vsítil svůj druhý gól v 50. minutě při přesilovce.
Ještě čtrnáct minut před sirénou to se Žraloky v Columbusu nevypadalo nijak růžově, prohrávali o dvě branky. Na konci střetnutí byl rozdíl stejný, jen v jejich prospěch. Na zteč zatroubil Joe Pavelski a sám také zahrál závěrečný tón. San Jose zvítězilo 5:3 a poprvé ve své historii se ze šestizápasového turné po kluzištích soupeřů vrací se stoprocentní bilancí.
Brent Burns svým vyrovnávacím gólem dostihl mezi obránci výše zmiňovaného Faulka. Sharks, kteří mají nejlepší bilanci z venkovních kluzišť v celé NHL, vystřídali na čele Pacifické divize Los Angeles.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -