- Reklama -

Caufield rozhodl druhý zápas v řadě, opět udeřil v prodloužení

- Reklama -

Prožívá fantastický rok. Na začátku ledna vyhrál Cole Caufield s americkou dvacítkou zlato na juniorském světovém šampionátu a před necelým měsícem obdržel cenu Hobey Baker Award pro nejlepšího hokejistu sezóny v univerzitních soutěžích.

Minulé pondělí debutoval v nejslavnější lize světa, v sobotu si pak připsal premiérovou trefu, když v nastavení rozhodl duel proti Ottawě. No a hned v dalším zápase, o dva dny později, tento kousek zopakoval.

Canadiens si tak připsali další důležité body, tentokrát proti Torontu, nejlepšímu týmu Severní (kanadské) divize. Do konce nastavení zbývalo v okamžiku gólu pouhých sedmnáct vteřin.

- Reklama -

Jen dva hráči v historii před ním dokázali otevřít svůj střelecký účet v NHL dvěma góly v prodloužení, naposledy Brent Seabrook. Montrealský mladík je ale úplně prvním hráčem, který se takto trefil ve dvou zápasech za sebou. To je naprostý unikát, to se zatím nikdy nestalo.

Je vidět, že nevysoký útočník miluje velké momenty, má rád klíčové okamžiky zápasu. Na oba jeho góly v prodloužení mu nahrál Jeff Petry. „Zase mě perfektně našel. Je to skvělý pocit,“ liboval si nováček v sestavě Canadiens.

Dvacetiletá patnáctka draftu z roku 2019 letos sázela góly jako na běžícím pásmu. Za Wisconsin jich dal Caufield ve 31 zápasech rovných třicet, na farmě v Lavalu (AHL) se ve dvou utkáních stihl trefit třikrát. Po pěti duelech za Canadiens má na kontě dva zářezy, oba vítězné. Přesně tohle si od něj Habs slibovali, když si jej v prvním kole draftu vybrali.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -