- Reklama -

Jako Gretzky a Lemieux. Connor McDavid má 90 bodů v 50 zápasech

- Reklama -

Tohle bylo další parádní představení edmontonského kapitána! Pod výhru nad Vancouverem v poměru 5:3 se Connor McDavid podepsal dvěma góly a dvěma asistencemi a zapsal tak další čtyřbodový večer kariéry.

Aktuálně jasně vládne ligovým statistikám, když v 50 duelech nasbíral 91 bodů za 31 branek a 60 asistencí. Oilers včera i díky výkonu svého kapitána definitivně stvrdili svou účast v letošním play-off.

McDavid je teprve třetím hráčem historie, jenž zvládl za 50 zápasů nasbírat 90 bodů a zároveň nastřílet 30 branek. Asi nepřekvapí, že před ním to dokázali pouze velikáni největší – Wayne Gretzky (devětkrát) a Mario Lemieux (pětkrát).

- Reklama -

Za posledních 25 let to nedokázal nikdo, dosud posledním byl Mario Lemieux v ročníku 1995-96. Třeba Jaromír Jágr nebo Alex Ovečkin se dokázali na 90 bodů/30 gólů dostat nejdříve v 56. zápase.

Kapitán Oilers ale veškerou chválu odmítal a mluvil především o týmovém úspěchu. „Každý rok máte jeden hlavní cíl – zahrát si v play-off. To je první krok, a ten jsme zvládli. Teď musíme dál pracovat a zaměřit se na detaily, ať jsme připraveni na vyřazovací část,“ řekl McDavid.

„Snažím se hrát, jak nejlépe dovedu. Pokud překonám sto bodů, bude to fajn, ale pokud ne, není to konec světa. Je to jenom číslo. Důležité je, aby nám to klapalo, jakmile začne play-off,“ dodal.

 

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -