- Reklama -

Chystá se v NHL trejd s českou nadějí?

- Reklama -

Český talent se pohybuje na hraně.
Analytik stanice NBC Pierre McGuire ve čtvrtek uvedl, že by nebyl překvapený, kdyby generální manažer Detroitu Steve Yzerman vytrejdoval šestého muže loňského draftu Filipa Zadinu.
McGuire byl v návaznosti na tento názor tázán na rozhlasové stanici TSN, zda není příliš brzy na to, aby se 19letý útočník stěhoval.



„Je to dobrá otázka. Když jsem ho sledoval hrát, jedna věc vyčnívala – když mu šel puk naproti, byl skutečně dobrý. Když tomu však nebylo, už tak dobrý není. Musí najít způsob, jak to překonat,“ prohlásil známý insider.
Rodák z Pardubic má na svém kontě v tomto ročníku AHL po 13 utkáních jen čtyři branky a s 19 přesnými zásahy nevynikal ani loni.
„Když nemáte kotouč na hokejce, musíte se snažit získat jej zpět a nemůžete boj o něj vzdávat…V kariéře je ale stále na začátku,“ pokračoval McGuire.
V rozhlasovém rozhovoru se taktéž řešilo, zda není pro Zadinu přítěží fakt, že byl Red Wings draftován ještě před Yzermanovým působením.
„Obyčejně platí, že pokud jste vybráni klubem a jeho lidi z managementu tam stále jsou, tak s vámi mají větší trpělivost. Když se management změní a vás draftovala předešlá skupina, tak vás noví lidé dobře neznají a nemají k vám blízko. A to – i když ne vždy – zvyšuje potenciál výměny,“ dal nahlédnout expert do zákulisí.
Zadina má za sebou i zkušenosti z NHL. V prvním týmu dostal přílěžitost v minulém ročníku, v němž naskočil do devíti zápasů se ziskem tří bodů (1+2).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -