- Reklama -

Chytil už trénuje… s Jágrem!

Útočník New York Rangers Filip Chytil už bruslí a chystá se v Čechách s Jágrem na návrat! Český útočník se do Česka vydal koncem minulého měsíce, aby pokračoval v rehabilitaci zranění horní části těla, které utrpěl na začátku listopadu v zápase proti Carolina Hurricanes. V pondělí Chytil na svém instagramovém profilu zveřejnil fotografii s komentářem „Dneska speciální trénink“, na které je mezi Jaromírem Jágrem a bývalým hokejistou Radkem Dudou, který se dnes jako trenér specializuje na rozvoj dovedností.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Filip Chytil (@chytil_12)

- Reklama -


Trenér Rangers Peter Laviolette potvrdil 30. prosince, že se Chytil vrací do Čech, aby pokračoval v rehabilitaci. „Fil se zotavuje pomalu, toto je příležitost, aby odjel domů, resetoval a udělal další progres. Až se vrátí, přivítáme ho zpět s otevřenou náručí. Myslíme, že to je nejlepší způsob, jak v rehabilitaci, která nepostupovala rychle, pokročit. Zkoušíme k léčbě přistoupit jinak,“ vysvětlil Lavilette, který věří, že se Chytil ještě letos do zápasového rytmu vrátí.

Čtyřiadvacetiletý Chytil, který byl vybrán Rangers v prvním kole (č. 21) draftu NHL v roce 2017, má v této sezóně šest asistencí ve 10 zápasech. Ve 337 zápasech NHL zaznamenal 144 bodů (64 branek, 80 asistencí).

Jágra, který je na čtvrtém místě v historické tabulce NHL s 766 góly, a zároveň hraje svou 36. profesionální hokejovou sezónu na Kladně, čeká již za měsíc speciální událost. Jeho číslo 68 bude 18. února vyřazeno jeho “mateřským klubem v NHL“ Pittsburghem Penguins a vyvěšeno pod strop haly. Právě v Pittsburghu Jágr odehrál svých prvních 11 sezón v NHL a hned dvakrát se radoval z vítězství ve Stanley Cupu (1991 a 1992).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -