- Reklama -

Pasta si pochvaluje novou lajnu

- Reklama -

David Pastrňák má za sebou další bodové hody. Při výhře 3:0 nad New Jersey Devils se jednou prosadil a připsal si i asistenci. Co ho těšilo nejvíc ale byla klapající spolupráce s Bradem Marchandem a Charliem Coylem v nové útočné formaci. Přitom většinu sezony odehrál Pastrňák v jiném útoku s Pavlem Zachou.

„My jsme toho spolu (s Coylem) nahráli víc než natrénovali. Snažíme se ale jeden druhého na ledě číst. Dobrou chemii měl už s Marchym, já tam přišel jako třetí kluk do lajny a čtu jejich hru. S Charliem se o tom hodně bavíme a pořád máme co zlepšovat. Ale posledních pár zápasů už to docela klapalo,“ hodnotil po zápase David Pastrňák.

„Charlie je výborný hráč, velký před branku, k tomu má skvělou paletu dovedností a dovede zabrat v důležitých momentech. Na naši hru má velký vliv. Vím, že ta naše souhra může být ještě o hodně lepší než teď, ale na to, že jsme dohromady neměli moc tréninků, tak to docela jde,“ dodal Pastrňák.

Trefa, kterou se “Pasta“ prosadil měla jeho trademark. Rána z první z levého kruhu a puk se třepetal v brance. „Ta přesilovka nám hodně pomohla. V NHL se dá vždycky vrátit do zápasu, vést o jeden gól není žádná záruka. Ten gól nás uklidnil. Měli jsme hodně šancí už před tím, tvrdě jsme si za tím šli. Před tím gólem tam byly tři čtyři vyhrané souboje, bylo to v důležitém čase. Týmy v téhle lize hrají oslabení výborně, ale protože jsme vyhráli ty souboje, tak jsme to mohli zužitkovat,“ vysvětloval “Pasta“ v kabině.

- Reklama -

Pro Bruins se jednalo o vítězný návrat po čtyřzápasovém tripu na stadionech soupeřů. „Dobrý reset. Je fajn vrátit se domů hrát zase před vlastními fanoušky, strávit čas s rodinou. Člověk se těší na tyhle drobné věci a to má vliv i na to, co se děje na ledě. Ten zápas se nám povedl,“ těšilo Pastrňáka.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -