- Reklama -

Chytrý, šikovný hráč, výborný na přesilovce, vítá Hudlera v Dallasu Jim Nill

- Reklama -

Jiří Hudler má svou cenu. Možná už ne 4 milióny, které bral v Calgary během sezóny 2014-15, kdy zaznamenal vynikajících 76 bodů, ale pořád vyšší než 2 milióny dolarů, které si příští rok vydělá u Stars. List Dallas News akvizici zkušeného českého forvarda chválí.
Hudler si po nepovedené sezóně nemohl moc vybírat. Spousta volných agentů letos podepisovala jen roční smlouvy a olomoucký rodák se i na ní dlouho načekal. Plat 2 milióny bude pořád jen polovina toho, co si vydělá v příštím ročníku v Dallasu Aleš Hemský. Skoro polovina toho, co si vydělá Cody Eakin (3,85 mil.), o 200 tisíc méně, než si vydělá Francouz Antoine Roussel.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Podobně jako u Radima Vrbaty, který podepsal teprve nedávno Arizoně, také u Hudlera byla problém nepovedená loňská sezóna. Zatímco předloni si vytvořil 76 body (31+45) svůj osobní rekord v NHL, loni spadl jen na 46 bodů (16+30). Nešlo mu to v Calgary ani poté na Floridě, kam byl vyměněn.
Na druhou stranu v Dallasu by byl tenhle výkon loni pořád šestý nejlepší, zájem dvaatřicetiletého harcovníka jít do týmu, kde bude mít reálnou šanci na Stanley Cup, byl tedy vyslyšen.
Jim Nill, nynější generální manažer Stars, je totiž Hudlerovým starým známým. V Detroitu stál kdysi za jeho draftem, v AHL u Grand Rapids jej sledoval, jak vyhrává Calder Cup. Dobře tedy zkušeného Čecha zná.
„Je to solidní hráč, chytrý, šikovný, velmi dobrý na přesilovce,“ říká Jim Nill. „Taky je to dobrá osobnost, zapadne sem.“
Nill nechce přímo říkat, kam s českým hračičkou počítá. Třeba Aleš Hemský se nejlépe rozehrál ve třetí útočné řadě po boku Radka Faksy a Antoinea Roussela. Někdy k sobě padnou hráči, do kterých byste to neřekli.
„Potřebujete vyrovnanost, šikovné hráče musíte mít v každé lajně,“ odmítá šéf Stars, že by chtěl všechno hrát jen na dvě řady.
Po podpisu Valerije Ničuškina má ale Dallas nyní čtrnáct útočníků a osm obránců, což je trochu moc. Média nevylučují nějaký trejd. Taky je možné, že se v přípravě nebo v úvodu sezóny někdo zraní a problém se vyřeší sám od sebe. Čas ukáže…
Pokud jde ale o Hudlera, ten se o své místo bát nemusí. Za dva milióny je velmi příjemnou a levnou posilou. V NHL odehrál už 676 zápasů s bilancí 417 bodů (161+256). Má zkušenosti i motivaci ukázat, že může hrát nejslavnější ligu ještě několik let. Chce vyhrávat. V Dallasu má reálnou šanci dosáhnout na metu nejvyšší.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -