- Reklama -

VIDEO: Jiří Hudler si vstřelil kuriózní vlastní gól

- Reklama -

Kuriózní okamžik sehrál důležitou roli v nočním utkání NHL mezi hokejisty Ottawy a Dallasu. Hosté si totiž v závěru první třetiny, za stavu 0:1 z jejich pohledu, dali při signalizované výhodě vlastní gól. V prostřední části hry se jim sice podařilo vyrovnat, nakonec se přesto radovali Senátoři, kteří zvítězili 3:2.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Inkriminovaný moment se odehrál v čase 17:55. Hrálo se pět na pět, když sudí signalizovali vyloučení domácího centra Zacka Smithe. Gólman Kari Lehtonen ihned zamířil na střídačku a Stars drželi puk ve snaze co nejvíce prodloužit svou přesilovku, jenže při zpětné bekhendové přihrávce Jiřího Hudlera doputoval puk ze středního pásma až do prázdné branky.
„Viděl jsem Codyho Eakina na levé straně. Nechtěl jsem se jen kotouče zbavit, tak jsem puk poslal zpět, abychom měli více času si něco vytvořit. Měli jsme na ledě o jednoho hráče navíc, takže jsem si věřil,“ řekl český útočník.
„Nevím, jestli kluci právě střídali, ale ani jsem si nejprve nemyslel, že to půjde do branky. Až když jsem se otočil, věděl jsem, že je zle. Byla to smůla,“ doplnil.
Rozhodčí chvíli přemítali, kdo z hráčů kanadského celku se jako poslední puku dotkl a nakonec byla trefa přiznána Chrisi Kellymu, který ve chvíli, kdy puk přešel brankovou čáru, už byl na střídačce.
„Jsem hodně efektivní. Nemám žádné střely, žádné plusové body, ale stejně dávám góly,“ žertoval Kelly při pozápasovém rozhovoru se zástupci zámořských médií.
„Vzpomínám si, že jsem se puku před svým odchodem na střídačku trochu dotkl. Potom jsem si všiml, že rozhodčí signalizuje vyloučení našeho hráče. Pamatuji si, že to byla zpětná přihrávka a myslel jsem, že puk zachytí jejich obránce, ten si ale rychle uvědomil, že to už nestihne.“

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -