- Reklama -

Coloradu se na tripu daří. V Montrealu zářila MacKinnonova lajna

- Reklama -

Tak dlouho sbíralo Colorado hlavně porážky, až se začalo mluvit o změnách v sestavě. Klubové vedení prý je v podstatě smířeno s výměnou Matta Duchenea, kterého už zkusilo nabídnout Ottawě. Lavina se ale zvedá, v sobotu vyhrála na tripu třetí utkání v řadě a pomalu stoupá tabulkou.
Sobotní triumf byl o to cennější, že přišel proti nejlepšímu týmu ligy z Montrealu. A byl suverénní. Avalanche přejeli Canadiens v jejich Bell Centreu vysoko 6:1. Domácí tahali za kratší konec provazu od první minuty, v utkání se prakticky nevzmohli na jakýkoli odpor.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vynikající výkon předvedla zejména útočná řada Nathana MacKinnona, Matte Duchenea a Michaila Grigorenka, který nahradil suspendovaného Gabriela Landeskoga. MacKinnon měl tři body (2+1), včetně dvou branek, které od sebe dělilo jen třináct sekund, jeho dva kumpáni z útoku zaznamenali po třech bodech za gól a dvě asistence.
„Nepatříme teď zrovna do konverzací o ligové elitě,“ řekl MacKinnon. „Dřeme, chceme to zlomit. Bez ohledu na to, jestli měli nebo neměli dobrou noc, si myslím, že jsme hráli dobře. Drželi jsme se našeho systému a Reto chytal výborně. Jsem šťastný za výhru.“
Významným dílem přispěl ke konečné výhře právě brankář Reto Berra, který si připsal úctyhodných 39 zákroků. „Berra byl fenomenální, opravdu velmi dobrý,“ chválil svého muže v mase trenér hostů Patrick Roy a někdejší hvězda Canadiens.
Samotný zápas měl trochu bláznivý průběh. „Někdy je legrační, jak to probíhá, protože Canadiens v prví třetině dominovali, ale nakonec jsme po ní vedli my 3:0. Něco takového se nepovede často, ale bereme, co se nám nabídlo. Osobně jsem měl lepší pocit z druhé třetiny. Přestože jsme vyslali snad jen tři střely, myslím, že jsme v ní lépe bránili,“ dodal Roy.
Colorado tak postupně vyhrálo ve Philadelphii (4:0), Bostonu (3:2) a teď i v Montrealu. Canadiens, kteří s 28 body stále drží postavení na čele ligy, už se jim ale vyrovnali NY Rangers a ze západu také Dallas, teď trochu ztrácí dech. Habs prohráli ve středu po nájezdech s Pittsburghem a nyní i s Coloradem. Celkově padli potřetí v pěti duelech.
„Každý může porazit každého kteroukoli noc,“ řekl za poražené obránce P.K. Subban. „Nedokážeme se držet svého herního plánu. Zvlášť když víte, že týmy přijíždějí do naší haly s vědomím, jak si stojíme v tabulce, jsou agresivní. Jdou do nás hodně agresivně od samého začátku.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -