- Reklama -

Crosby hledá motivaci i v úspěších druhých

- Reklama -

Že by Sidney Crosby zapomněl, ve kterém roce získal s Pittsburghem svůj zatím jediný Stanley Cup, to se asi stát nemůže. Kapitán Tučňáků by ovšem bez zaváhání prošel i testem vědomostí zaměřeným na jeho následovníky. Má je totiž denně na očích.
Kdykoliv Crosby navštíví svoji soukromou posilovnu, hledí na ty tváře. Na stěnách mu visí zarámované portréty mužů s písmenem C na hrudi, kteří stejně jako on zvedli nad hlavu stříbrný pohár. Jde o připomenutí toho, co sám dokázal, ale mnohem víc o motivaci při dalším hledání hokejového grálu.
A co vy, dokázali byste bez googlování vyjmenovat kapitány vítězů Stanley Cupu za posledních sedm let (či snad i dále do minulosti)? Některá jména se opakují, takže to určitě nebude složité. 2009 Crosby s Pittsburghem… a dál?

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -