- Reklama -

Dallas je v play off. Bude hrozbou pro obhájce z Chicaga?

- Reklama -

Teprve podruhé za posledních osm sezón se hokejisté Hvězd probojovali do play off, rozhodně tam však nehodlají hrát druhé housle. Ukázalo to i úterní utkání s Jestřáby, které jim definitivně vystavilo jízdenku do vyřazovacích bojů. Svěřenci Lindyho Ruffa přehráli úřadující šampiony NHL jednoznačně 6:2 – a nebylo to v tomto ročníku poprvé.
Před Vánoci zvítězili Stars nad stejným soupeřem 4:0. Začátkem února si sice v dalším vzájemném měření připsali porážku 1:5, ale už o pár dnů později vyhráli na soupeřově půdě 4:2. Také včerejšího úspěchu dosáhl Dallas v United Center, mezitím ještě zaznamenal nad Chicagem výhru 5:2 před vlastními fanoušky.
„Předvádíme teď jedny z našich nejlepších výkonů a zásluhu na tom mají všichni v sestavě. Na naší hře se nechá najít hodně pozitivního – výkony speciálních formací, důležité zákroky brankářů. Prostě spousta věcí, které vám umožní vyhrávat zápasy,“ těší trenéra Ruffa.
„Mluvili jsme o dobrém vstupu do sezóny, v tom byl obrovský rozdíl oproti předchozím letům. Dostali jsme se do pozice, že jsme si play off zajistili poměrně brzy, což je důležité. Teď se musíme postarat, abychom do něho vstoupili naladěni na správnou vlnu,“ dodává kouč Hvězd.
Připomenutí všech letošních výsledků s Blackhawks je na místě. Mužstvo z „Větrného města“ je totiž jedním z potenciálních soupeřů Dallasu pro vyřazovací fázi. Vzhledem ke stejné divizní příslušnosti na sebe mohou narazit v prvním či druhém kole.
Stars jsou v tuto chvíli na čele Centrální divize s 97 body, Chicago je třetí o šest bodů zpět. Vypadnutí ze skupiny postupujících už posledním vítězům Stanley Cupu zřejmě nehrozí (na deváté Colorado mají v konferenční tabulce jedenáctibodový náskok), ale z „jistých“ pozic můžou spadnout jen mezi majitele divokých karet. A Dallas bude asi až do konce bojovat jak o divizní (se St. Louis), tak o konferenční primát (s Los Angeles).
V Texasu si však dobře uvědomují, že příznivá bilance ze základní části jim případný postup přes Blackhawks sama o sobě nezajistí.
„Nejsou to žádní nazdárkové, byl by to tvrdý oříšek,“ říká kapitán Jamie Benn. „Mají v sestavě výtečné lídry, kvalitní jádro týmu, a vědí, jak vítězit. Nemyslím, že by po porážkách s námi propadali panice.“
Stejně jako v kabině Jestřábů nepanují přehnané obavy, nekonaly se ani v šatně Hvězd příliš bouřlivé oslavy postupu. Alespoň slabý pocit uspokojení ale hokejisty Dallasu hřát mohl.
„V posledních dvou letech jsme bojovali do poslední chvíle, takže je příjemné, že už jsme v tabulce označeni jako postupující,“ těší útočníka Vernona Fiddlera. „Dobře ale víme, že je před námi ještě hodně práce, a jsme na ni připraveni.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -