- Reklama -

Dennis Seidenberg bude i nadále oblékat dres Islanders

- Reklama -

Dennis Seidenberg bude i nadále pokračovat v barvách New Yorku Islanders. Pětatřicetiletý obránce se v pondělí dohodl s vedením klubu na ročním jednocestném kontraktu, díky němuž vydělá v příští sezóně 1,25 milionu dolarů, o 250 tisíc víc, než pobíral v letošním ročníku NHL.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Seidenberg se 1. července mohl stát nechráněným volným hráčem, nakonec dal ale přednost jistotě. „Dennis byl důležitým mužem naší sestavy. Jsme moc rádi, že jsme se s ním domluvili na nové smlouvě,“ sdělil listu Newsday generální manažer Islanders Garth Snow.
Německý reprezentant se stal členem organizace Ostrovanů na konci loňského září. Zástupce klubu tehdy upoutaly jeho výkony na Světovém poháru. Rodák z Villingen-Schwenningenu tehdy pomohl Týmu Evropy postoupit do finále turnaje. V základní části NHL odehrál za Islanders 73 utkání, ve kterých nasbíral 22 bodů za pět branek a 17 přihrávek.
Vítěz Stanley Cupu z roku 2011 (Boston) a účastník tří olympijských turnajů (2002, 2006, 2010) působí v NHL od sezóny 2002-03. Za Philadelphii, Phoenix, Carolinu, Floridu, Boston a NY Islanders odehrál v základní části NHL celkem 831 utkání, v nichž nasbíral 246 bodů (44+202). V 69 zápasech play off vstřelil tři branky a na 18 dalších přihrál.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -