- Reklama -

Derick Brassard musí na operaci, začátek nové sezóny NHL zřejmě nestihne

- Reklama -

Hokejistům Ottawy bude v úvodu příští sezóny s největší pravděpodobností chybět Derick Brassard. Devětadvacetiletý centr musí na operaci pravého ramene a jeho rekonvalescence bude trvat čtyři až pět měsíců. V úterý o tom informoval generální manažer Senators Pierre Dorion.
„Derick podstoupí chirurgický zákrok, který se uskuteční příští týden,“ uvedl Dorion v rozhovoru pro rádio TSN 1200. „Čeká ho dlouhá a náročná rekonvalescence, přesto doufáme, že bude na start nové sezóny připravený,“ dodal čtyřiačtyřicetiletý rodák z Ottawy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Brassard patří ke klíčovým oporám kanadského celku a v play off odehrál všech 19 zápasů (4+7). Vynechal pouze jednu třetinu v pátém utkání finále Východní konference proti Pittsburgu, v němž Ottawa po čtyřiceti minutách prohrávali už 0:6. Série nakonec vrcholila rozhodujícím sedmým utkáním, ve kterém Senators podlehli Penguins 2:3 ve druhém prodloužení.
„Po vyřazení našeho týmu z play off absolvoval lékařské vyšetření. To ukázalo, že má v pravém rameni natržený vazivově chrupavčitý lem okolo kloubní jamky a bude potřebovat operaci,“ vysvětlil Pierre Dorion.
Brassard přišel do Ottawy loni v červenci z NY Rangers. Senátoři ho získali výměnou za švédského centra Miku Zibanejada. Jezdci získali také volbu ve 2. kole draftu 2018, Ottawa obdržela možnost výběru v 7. kole draftu 2018.
V základní části soutěže potom odehrál 81 utkání a nasbíral v nich 39 bodů. Pátý nejproduktivnější hráč Sens vstřelil 14 branek a na 25 dalších přihrál. „Derik naplnil všechna naše očekávání. Nastupoval i přes bolest a zaslouží si velké uznání,“ řekl Dorion.
„Jsme velmi rádi, že ho máme v týmu a budeme ho podporovat. Existuje naděje, že stihne začátek příštího ročníku, ale pokud se mu to nepodaří, měl by nám chybět jen několik týdnů. Bude lepší raději počkat, až bude stoprocentně v pořádku,“ doplnil na závěr.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -