- Reklama -

Detroit je prý favoritem na zisk DeBrincata

- Reklama -

Alex DeBrincat patří mezi největší hvězdy Ottawy Senators. Po této sezóně mu skončí smlouva a stane se omezeným volným hráčem. Insideři se nyní předhánějí v predikcích, zda a kam jej Senátoři vymění.

Podle posledních zpráv jsou vyjednávání mezi agentem Alexe DeBrincata a Ottawou na bodu mrazu. DeBrincatův zástupce už údajně předal vedení Senators list klubů, do kterých by případně svolil k odchodu.

K situaci se vyjádřil i známý novinář Elliotte Friedman, který má velmi dobrý přehled v hokejovém zákulisí.

„Pozorně bych sledoval Detroit. DeBrincat odtamtud pochází, určitě by tam rád hrál. S Larkinem by mohl vytvořit zajímavou dvojici. Možná jsem idiot, ale připadá mi to jako smysluplné,” svérázně okomentoval situaci Friedman.

- Reklama -

Společně s Jeffem Marekem pak spekulovali o tom, jaký plat by mohli DeBrincatovi v Detroitu nabídnout. Pětadvacetiletý Američan dosud pobíral 6,4 milionu dolarů ročně. Podle zpráv očekává nevysoký forvard kontrakt na devět milionů za rok.

„Detroit mu nejspíše řekne, “Pokud sem chceš jít, nemůžeš brát více než Dylan”(Larkin). DeBrincat se tak bude muset rozhodnout. Nejspíše by tak dostal 8,5 nebo 8,75 milionu dolarů, čímž by vyrovnal plat Larkina,” spekulovali zkušení novináři.

DeBrincat v NHL nastupoval kromě Ottawy ještě za Chicago Blackhawks. Dvakrát v kariéře překonal metu 40 gólů za sezonu. V uplynulém ročníku v 82 zápasech nasbíral 66 bodů.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -