- Reklama -

Dominik Simon a Jakub Zbořil podepsali nováčkovské kontrakty

- Reklama -

Čeští hokejisté Dominik Simon a Jakub Zbořil podepsali tříleté nováčkovské kontrakty v National Hockey League. Prvně jmenovaný si plácl s Pittsburghem, jehož zástupci si dvacetiletého rodáka z Prahy vybrali v pátém kole letošním draftu ze 137. pozice, o tři roky mladší Zbořil se upsal Bostonu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Simon má za sebou skutečně hodně perný rok. Po příchodu do Plzně, kam přišel před sezónou ze Sparty Prahy, odehrál v nejvyšší české lize 56 zápasů, ve kterých nasbíral 33 kanadských bodů za 19 branek a 14 asistencí. Ve čtyřech utkáních play off vstřelil jeden gól a na dva nahrál.
Simon reprezentoval Českou republiku v 19. ročníku hokejové soutěže Euro Hockey Tour. V 10 zápasech vstřelil dvě branky. Na seniorském mistrovství světa v Praze byl nejmladším členem českého výběru. Simon se na turnaji předvedl ve výborném světle. Do statistik si připsal šest bodů (1+5) a svými výkony si vysloužil pozornost skautů NHL.
Po podpisu smlouvy s Penguins se před Simonem otevírá nová kapitola hokejového života. Pokud uspěje v zářijovém kempu, zahraje si NHL v klubu, v němž působí vynikající centři Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
Šanci vybojovat si místo v základní sestavě týmu NHL dostane na podzim také obránce Zbořil. Brněnský rodák byl v letošním výběru talentovaných mladíků druhým draftovaným Čechem. Lépe si z našich krajanů vedl pouze Pavel Zacha. Nejvýše postaveného Evropana si na šestém místě vybralo New Jersey. Zbořil přišel na řadu jako třináctý a sáhli po něm bostonští Medvědi.
Odchovanec Komety Brno má za sebou první sezónu v zámoří. Za tým Saint John Sea Dogs nastoupil v 44 utkání základní části QMJHL a připsal si 33 bodů díky 13 gólům a 20 asistencím. V pěti duelech play off připojil branku a dvě nahrávky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -