- Reklama -

Eichel dal přednost NHL před univerzitou

- Reklama -

Při draftu přišel na řadu „až“ jako druhý, pár dnů po něm je Jack Eichel jeden primát získal. Stal se prvním z vybraných mladíků, jenž podepsal smlouvu.
Detaily dohody s Buffalem zatím nebyly zveřejněny, ale předpokládá se, že jsou nastaveny na maximální výši pro nováčkovský kontrakt – tedy základní plat 925 tisíc dolarů ročně s výkonnostními bonusy až 2,85 mil. dolarů. Jedná se pochopitelně o tříletou smlouvu.
Eichel si před jejím podpisem musel zodpovědět jednu základní otázku: hodlá pokračovat dál v týmu Boston University nebo udělá první krok do světa profesionálního hokeje?
„Zkoumal jsem oba scénáře a každý měl svá pro a proti, ale já cítil, že potřebuju další výzvu. Po celý svůj život jsem dělal všechno proto, abych se stal profesionálním hokejistou. Když jsem se podíval na příležitost, kterou mi Sabres dávají, nebylo o čem přemýšlet. Tady chci být,“ říká letošní vítěz Hobey Baker Award určené nejlepšímu hráči amerických univerzit.
„Jsem nadšený, že budu součástí tohoto klubu. Dnešním podpisem jsem oficiálně sdělil, že opouštím školu a zahajuji svoji profesionální kariéru. Myslím, že Sabres před sebou mají zářnou budoucnost a já udělám vše, co bude v mých silách, abych ji ovlivnil už v příští sezóně,“ dodává Eichel.


Připomenutí draftu:


Devatenácté narozeniny oslaví rodák z Chelmsfordu až na konci října, takže v organizaci bude pochopitelně patřit k nejmladším, už ale sbíral cenné zkušenosti na světovém šampionátu. Tahouny Sabres ale bude víc hokejistů, kteří ještě nedosáhli 25 let – v bráně Robin Lehner, v obraně Zach Bogosian, v útoku např. Ryan O’Reilly, Evander Kane či Zemgus Girgensons.
„V klubu je spousta skvělých hráčů, proto jsou všichni v Buffalu nadšení z budoucnosti. Máme hodně kvalitních dílků do skládačky, teď je nutné dát je dohromady a začít sbírat úspěchy. Ty by chtěl vidět každý. Klub odvedl dobrou práci v získání a rozvoji mladých hráčů. Čeká nás jasná budoucnost,“ věří Jack Eichel.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -