- Reklama -

Eichel se dočkal poháru hned při první účasti v play-off

- Reklama -

O tomhle vždycky snil a taky tomu věřil. Přestože si v sedmi předchozích sezónách Jack Eichel ani jednou nezahrál play-off, nevzdával se. Letos ta příležitost konečně přišla. A hned je z toho Stanley Cup!

Po konci vyřazovacích bojů 2022-23 platí, že dvojka draftu z roku 2015 nikdy neprohrála žádnou sérii play-off. Ten pocit, kdy jdete zdrceně gratulovat soupeři a potřást mu rukou, americký forvard dosud nezažil (tedy alespoň ne v NHL).

„Dotknout se této trofeje, to je celoživotní sen. Nikdy nevíte, jestli se vám to někdy podaří. Chci si to pořádně užít,“ vykládal dojatý forvard krátce po skončení pátého duelu, v němž Golden Knights naprosto dominovali (9:3).

Šestadvacetiletý forvard prožil vynikající play-off. Stal se vítězem bodování, když zaznamenal celkem 26 bodů za 6 branek a 20 asistencí. Tolik gólových nahrávek v jednom play-off dosud žádný hráč Vegas neměl.

- Reklama -

To vše poté, co ne úplně v dobrém odešel z Buffala, kde jej zbavili kapitánského céčka a kde se rozhádal kvůli požadované náročné operaci. Se zdravím si užil své. Nyní je ale šťastný. A šťastní jsou za něj i jeho spoluhráči.

„První play-off, první pohár. To má docela dobrý průměr,“ smál se útočník Jonathan Marchessault, který Eichela „připravil“ o Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off. „Tahle trofej (Conn Smythe) mohla být klidně jeho. Od chvíle, co k nám přišel, je neuvěřitelný. Je to absolutní game-changer,“ dodal Marchessault.

„Hrál velice dobře. Je dobrý na obou koncích kluziště, a to je přesně to, co jsme potřebovali. I to je jeden z důvodů, proč tu teď stojíme s pohárem,“ prohlásil o Eichelovi William Karlsson.

Eichel byl nejproduktivnějším hráčem týmu už v základní části, kdy nasbíral 66 bodů v 67 zápasech. V play-off pak své výkony ještě vystupňoval. „Úžasný hokejista, lídr, spoluhráč. Jsem na něj pyšný,“ vysekl Eichelovi poklonu obránce Zach Whitecloud.

„Je spousta hráčů, kteří podobnou šanci nedostanou za celou kariéru. Když rok co rok nehrajete play-off, začnete pochybovat, jestli se to někdy stane. Ale když jsem přišel do Vegas, okamžitě jsem vycítil, že tu je vítězná kultura. Věděli jsme, jaký máme tým, věřili jsme si. A měli jsme i potřebné štěstí. Byli jsme vcelku zdraví, každý z hráčů přispěl svým dílem. Musí se sejít strašná spousta věcí. Ale dokázali jsme to. A je skvělé, že jsme to zakončili takto doma,“ radoval se Eichel. „Je úžasné být součástí tohoto klubu a tohoto města se skvělými fanoušky,“ dodal.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -