- Reklama -

Eric Staal: Buffalo mi opravdu chybět nebude

- Reklama -

Šestatřicetiletý centr Eric Staal před sezonou přišel z Minnesoty Wild do Buffalo Sabres. Druhý rok svého kontraktu na 6,5 milionu dolarů ale v Buffalu nedokončí. Šavle ho vyměnili do Montrealu a zkušený Kanaďan si před novináři nebral servítky.

Buffalo zažívá katastrofální sezonu. Byť před sezonou posilovali, kromě Staala oživili útok třeba Taylorem Hallem, jenž podepsal jako volný hráč, mužstvo se úplně rozložilo. Sabres z dosavadních 33 zápasů vyhráli pouhých šest, 23 jich prohrálo v řádné hrací době a dalších čtyři v prodloužení. Se 16 body jsou daleko za předposledními Ducks, kteří mají bodů 28.

Nebývalá deka, spekulace o odchodu kapitána Jacka Eichela a další neshody víří Buffalem. Staal, který za Sabres nastoupil do 32 utkání a získal deset bodů, si přesunem do Montrealu Canadiens ulevil.

- Reklama -

„Nemusím nic vysvětlovat. Můžu to konečně hodit za hlavu a soustředit se na své angažmá v Montrealu,“ nechal se po výměně do kanadského klubu Staal. Do Buffala putovaly za něj dvě volby v draftu.

Staal se v Buffalu ocitl v půlce září, když přišel z Minnesoty výměnou za Marcuse Johanssona. Od začátku nevěřil, že v Buffalu vydrží dlouhou dobu, proto ani necestoval do nového působiště s rodinou.

„Cítím, že stále mám co nabídnout. Je to obrovská příležitost a já ji hodlám naplno využít,“ sebevědomě prohlásil.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -