- Reklama -

Florida viděla rekordní šňůru nájezdů, Jágr proti Islanders nedohrál

- Reklama -

Panteři se poslední dobou na vítězství nadřou. Po třech porážkách v řadě zabrali hráči Floridy právě včas, stálo je to ale hodně sil. Vedení 2:0 nad New York Islanders dokázali domácí ve třetí třetině promrhat a nakonec se museli o druhý bod poprat v samostatných nájezdech. Ty přinesly vzrušující podívanou, kterou rozhodla až pátá série.
Kuriozitou páteční přehlídky penalt bylo, že všechny čtyři série přinesly plný počet osmi branek! V pátém kole opět uspěl Alexander Barkov na straně domácích, mimochodem krásně provedenou Forsbergovou penaltou, za hosty selhal Brock Nelson. Teprve v tu chvíli bylo rozhodnuto.

„Když už jsme vyhráli, je jedno jak,“ zdůraznil trenér Panthers Gerard Gallant. „Jsem si jistý, že to byla pro lidi zábava a chlapi odvedli dobrou práci. Dali jsme hodně gólů, možná další rekord, dovolím si předpokládat,“ tipnul si kouč domácích.
Trenér se nespletl. Devět gólů v řadě je rekordem samostatných nájezdů od jejich zavedení po prostávkované sezóně. Nájezdy rozhodují o vítězi vyrovnaných zápasů NHL od ročníku 2005-06.
Jediný úspěšný brankářský zákrok předvedl v páteční páté sérii v BB&T Centeru Roberto Luongo, jenž zasáhl betonem proti ráně Brocka Nelsona. Luongo byl v bráně Panthers také 16. prosince 2014, kdy odehrál jeho tým s Washingtonem vůbec nejdelší přehlídku nájezdů všech dob. Stejná hala tehdy viděla dvacet sérií. Také tento den byla Florida nakonec šťastnější.
„Tentokrát jsme se snažili udělat dvacet kol bez jediného zákroku,“ dělal si z výkonů brankářů legraci Luongo. „Nakonec to nevyšlo. Trefil mě vyloženě náhodou… Ale body bereme…“
„Vzrušující,“ přidal se za poražené Ostrovany trenér Jack Capuano. „Už jsem to párkrát zažil. Měli jsme pět střelců v American Hockey League pět nebo šest let zpátky, bylo to tehdy taky hodně gólů. Naštěstí pro ně dali dnes o jeden víc než my.“
V samotném zápase začali lépe domácí. V 9. minutě otevřel skóre povedenou střelou z dálky Brandon Pirri, jemuž nahrával Jaromír Jágr. Český veterán tak zaznamenal už svou 1090. asistenci v NHL a bodoval v pátém utkání po sobě.
Pirri nahradil v elitní formaci Jonathana Huberdeaua, který zkusí najít ztracenou mušku ve druhém útoku. Na 2:0 zvýšil v prostředním dějství Jussi Jokinen, v závěru ale hosté dokázali vyrovnat, když se trefil nejdřív Ryan Strome a po něm Josh Bailey.
Stínem utkání byla pro domácí ztráta Jaromíra Jágra, jenž už se do zápasu nevrátil poté, co ho v čase 8:39 ve třetím dějství opustil. Bezprostředně po utkání Jágrův zdravotní stav nikdo z týmu nekomentoval.
Výsledky z 27. listopadu 
Video: sestřihy z utkání – 27. listopad
České góly: pátek 27. listopadu
Slovenské góly: pátek 27. listopadu
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -