- Reklama -

Gáborík, Kopitar a Carter zničili St. Louis. Za poražené skóroval Jaškin

- Reklama -

Trenér Darryl Sutter si mohl oddechnout. Po vydřené výhře 6:4 přerušili Králové sérii tří porážek a vyhráli teprve druhé z posledních šesti utkání. Novináři už spekulovali, zda by neměl zkušený kouč odejít a ten jim to po zápase nezapomněl dát najevo. Sarkasmus, kterým novináře počastoval, však v sobě skrýval taky velkou úlevu. Proti St. Louis to byly nervy.
Hosté vedli po šestnácti minutách už 3:0. Druhý gól dal Dmitrij Jaškin, povolaný těsně před zápasem z farmy za zraněného Jadena Schwartze. Vytáhlý český útočník zvyšoval šikovnou tečí střely Peteriho Lindbolma na 2:0. Bluesmanům stačilo na tři branky deset střel. S domácími to vypadalo hodně zle, dokázali se ale sebrat.
„Není to žádné tajemství, trápili jsme se,“ přiznal Kopitar. „Nicméně myslím, že jsme dnes ukázali hodně charakteru. Mohli jsme to snadno zabalit po první třetině, ale ukázali jsme charakter. Všichni víme, že to mezi námi je. Rozhodně se nevzdáváme snadno. Doufejme, že to je bod zvratu a začne se nám zase dařit.“
Hlavní příčinou obratu byl skvělý výkon lajny Gáborík – Kopitar – Carter. Marián Gáborík se po zranění znovu rozjíždí. Podruhé za sebou dal dva góly, tentokrát přidal ještě asistenci a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.
„Celému týmu to dalo určité sebevědomí,“ potvrdil dvaatřicetiletý Slovák. „Poslední zápas jsme odpadli ve třetí třetině, takže jsme teď byli rádi, že jsme se z toho dokázali vysekat. Jsem šťastný, že máme dva body. Do hry nás vrátily přesilovky a naše herní nasazení.“
Gáboríka doplnil mezi hvězdy Anže Kopitar, který posbíral poprvé v kariéře pět bodů (1+4), a čtyřbodový Jeff Carter (1+3), jenž přerušil třináctizápasové čekání na gól. Pouze šestý gól Los Angeles padl bez přispění hvězdné trojice.
Kings dali v rozpětí 18. a 26. minuty tři góly, kterými srovnali náskok hostů. Dokonale tak vrátili St. Louis direkt z předešlého utkání, kdy před dvěma dny padli na jejich hřišti 2:5. Tři branky dali ve čtvrtek v přesilových hrách, Gáborík zaznamenal v početní výhodě obě své trefy.
„Museli jsme dnes ubránit spoustu oslabení,“ poukázal na jednu z příčin porážky centr Blues David Backes. „Máte vedení 3:0, tak chce zápas odehrát čistě a v klidu a ne jim dát tolik příležitostí. Stydím se za to. Byl jsem na ledě u čtyř jejich gólů, což není zrovna dobrá vizitka.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -