- Reklama -

Galchenyuk je rád, že zůstane v Montrealu

- Reklama -

Montreal má stále na soupisce dost volných hráčů, ale čekání Alexe Galchenyuka na novou smlouvu už skončilo. Americký útočník prodloužil s Canadiens spolupráci o další tři roky a celkově si přijde na 14,7 miliónu dolarů.
Třiadvacetiletý rodák z Milwauke si díky dohodě výrazně finančně polepší. V minulé sezóně činil jeho příjem 3,1 miliónu dolarů, teď to bude v průměru 4,9 mil. USD ročně, což z něho v tomto ohledu dělá pátého nejlépe placeného forvarda Habs.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsou to vždycky jen fámy, kterým se dá v době internetu a sociálních sítí těžko vyhnout,“ komentoval bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2013 četné zvěsti o svém údajném odchodu z Montrealu.
Po skončení minulé sezóny NHL mu vypršel dvouletý kontrakt a na začátku července se stal chráněným volným agentem. Jeho jméno se ve středu objevilo na seznamu třiceti hokejistů přihlášených k arbitráži. Tu ale Galchenyuk nakonec podstoupit nemusí.
„Snažím se soustředit na trénink a na věci, které mohu ovlivnit. Mám opravdu velkou radost z toho, že jsme se s Canadiens už dohodli,“ sdělil šikovný útočník. „Chtěl jsem podepsat novou smlouvu co nejdřív a jsem moc spokojený s jejími podmínkami.“

V minulém ročníku NHL odehrál Galchenyuk 61 utkání, ve kterých zaznamenal 17 branek a 27 přihrávek. Se ziskem 44 bodů obsadil třetí místo v tabulce týmové produktivity. Lépe si vedli jen kapitán Max Pacioretty (67 bodů) a Rus Alexander Radulov (54). V šesti zápasech play off přihrál Galchenyuk na tři góly.
„Přál jsem si tady zůstat. Mám rád spoluhráče, fanoušky Canadiens a líbí se mi i město. Rád hraji v aréně Bell Centre před příznivci Montrealu, což ve mně vyvolává nadšení pro hru,“ řekl Galchenyuk, jehož ve větším rozletu zastavilo zranění kolena, které si přivodil 4. prosince v duelu s Los Angeles a na marodce potom strávil šest týdnů.
Před pěti lety udělal Montreal z Galchenyuka trojku draftu National Hockey League. Během pěti sezón odehrál v základní části soutěže 336 utkání, ve kterých zaznamenal 204 bodů za 89 branek a 115 přihrávek. Ve 28 zápasech play off vstřelil čtyři góly a na devět dalších přihrál.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -