- Reklama -

Gretzky bude pracovat pro klub s logem zločinecké ideologie

- Reklama -

Fanda NHL
Wayne Gretzky zahodil zábrany a nechal se jmenovat globálním ambasadorem Kunlunu Red Star. Čínský klub hrající KHL plánuje využít tvář nejlepšího hokejisty všech dob k propagaci ledového odvětví v zemi a podpoře mládežnických programů.
„Mít Gretzkyho na své straně je pro hokej v Číně obrovské povzbuzení,“ cituje slova ředitele Rudé hvězdy Aoa Menga portál ChinaDaily.com. „Bude součástí akce na podporu růstu hokeje před zimními hrami 2022 a zvýší zájem o tento sport zejména mezi mladými lidmi.“


Olympiáda se za čtyři roky bude konat v Pekingu a najmutí Gretzkyho je dalším z kroků, kterými se snaží tamní funkcionáři nastartovat hokejový boom v asijské diktatuře.
„Těším se na svou první návštěvu Číny příští měsíc a jsem nadšený z toho, že budu s Kunlunem pracovat na růstu naší nádherné hry,“ nechal se slyšet legendární útočník.
Gretzky kývl na spolupráci i navzdory kontroverzi, která celek obklopuje. Už pohled na klubové logo může budit rozpaky, jelikož je představováno mimo jiné komunistickou rudou hvězdou.
„The Great One“ přesto není jediným, kdo se snaží na čínském trhu prorazit. Již několik let o to (zatím marně) usiluje i NHL. Canucks a Kings odehráli loni v zemi několik exhibičních klání a v tomto trendu bude liga pokračovat i v rámci letošního preseason. Dva přípravné zápasy před příštím ročníkem v zemi absolvují Boston a Calgary.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -