- Reklama -

Hanzal pomohl Arizoně ukončit šňůru proher, Lightning vyhnali Mrázka na střídačku

- Reklama -

Hokejisté Arizony zvítězili ve čtvrtečním utkání na ledě Toronta 3:1, přestože po dvou třetinách jeden gól ztráceli. Závěr Coyotes zvládli excelentně a s přispěním českého forvarda Martina Hanzala utkání otočili ve svůj prospěch. Na branku Phila Kessel odpověděl v páté sekundě třetí třetiny Oliver Ekman-Larsson, který se prosadil při vlastním oslabení, rozdílovou trefu vsítil Hanzal v čase 43:47 a tři a půl minuty před koncem pojistil triumf hostů Sam Gagner v přesilové hře.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hanzal, jenž nachytal Jonathana Berniera z téměř nulového úhlu ranou na bližší tyč, byl vyhlášen první hvězdou zápasu a hned za ním se umístil jeho týmový kolega Mike Smith. Kanadský gólman předvedl čtyřiadvacet bezchybných zákroků a pomohl Coyotes ukončit sérii sedmi porážek, naopak Javorové listy si připsaly osmou prohru v řadě. U třetí branky Arizony asistoval Martin Erat.

V nočních utkáních se z našich krajanů střelecky zviditelnil už jen Aleš Hemský. Pardubický rodák se svou osmou trefou v ročníku podílel na výhře Dallasu 6:3 v Ottawě. Poprvé od přestupu do Dallasu se na ledě Canadian Tire Centre představil Jason Spezza. V úvodu ho sice fanoušci Senators vybučeli, ale při vzpomínkovém videu mu za jeho letité služby poděkovali potleskem. Spezza se bodově neprosadil, zastoupili ho ale jiní. Jamie Benn vstřelil dvě branky, Trevor Daley zaznamenal tři body (1+2), John Klingberg a Colton Sceviour dokončili zápas s bilancí 1+1.
Po dvou vychytaných výhrách v řadě gólmana Petra Mrázka vyhnali na střídačku hokejisté Tampy Bay, když jej z úvodních patnácti střel hned pětkrát překonali. Největší nebezpečí hrozilo Mrázkovi od jednadvacetiletého centra Cedrica Paquettea, který vstřelil svůj první hattrick kariéry v NHL a stal se tak výraznou postavou domácích při vítězství 5:1. Českého brankáře překonali i Steven Stamkos a Mark Barberio, dvě přihrávky zaznamenal Jonathan Drouin. Devátou výhrou v řadě na domácím ledě si Lightning ustanovil nový klubový rekord a zároveň se vyhoupli do čela Východní konference. Čestný úspěch Red Wings zaznamenal Darren Helm.
Philadelphie si dokázala poradit s Winnipegem na svém ledě 5:2. Gólem a asistencí se na jejím vítězství podíleli Brayden Schenn a Wayne Simmonds. U přesilovkového trefy druhého jmenovaného asistoval Jakub Voráček. Premiérového bodu v NHL se ve svém druhém startu dočkal útočník Petr Straka (0+1). Obě branky poražených Jets vsítil Mathieu Perreault.
Osmidenní zápasová pauza Bostonu neublížila. Odpočatí Medvědi porazili NY Islanders 5:2. Hlavními tahouny ofenzivy hostů byli Reilly Smith a Milan Lucic. Oba si vylepšili letošní statistiky o tři body za jeden gól a dvě asistence. Na dvě branky Bruins přihrál David Krejčí. Pod oba góly v síti finského brankáře Tuukky Raska se podepsal kapitán John Tavares (1+1).
Pobyt na farmě ve Worcesteru evidentně prospěl Tomáši Hertlovi. Pražský rodák přispěl dvěma asistencemi k výhře San Jose nad Anaheim 6:3. Žraloci zvítězili v kalifornském derby nad lídrem ligové tabulky především díky třem borcům. Dva body za gól a přihrávku si ze zápasu odnesli Barclay Goodrow, Patrik Marleau a James Sheppard.
Henrik Lundqvist a Carey Price od úvodních minut kralovali nočnímu duelu v Madison Square Garden. Fanoušci v ochozech legendární haly tak viděli pouze jednu branku, dočkali se ji až v 56. minutě a jejím autorem byl montrealský útočník Max Pacioretty. Na udržení třetího čistého konta v ročníku potřeboval Carey Price 24 zákroků, Lundqvist kryl 25 střel.
Stejným výsledkem skončilo i včerejší klání v Calgary, kde Devan Dubnyk zneškodnil všech 30 střel a dovedl Minnesotu k výhře 1:0. O jedinou práci pro brankového rozhodčího za svatyní Flames se v 9. minutě postaral Zach Parise. Byla to jeho dvacátá trefa v ročníku, na kterou mu přihrál Thomas Vanek (300. asistence v NHL).
Florida ukončila sérii pěti proher výhrou 3:2 nad Columbusem. O branky Panthers se postarali Jonathan Huberdeau, Aaron Ekblad a Sean Bergenheim, který na sebe upozornil nejen rozdílovým gólem, ale i 14 minutami strávenými na trestné lavici. V čase 32:20 obdržel Bergenheim od rozhodčích dva menší tresty za sekání a nesportovní chování. Navíc si vysloužil i desetiminutový osobní trest.
Kevin Shattenkirk se podílel na výhře St. Louis nad Torontem 5:4 po samostatných nájezdech. Americký obránce si v základní hrací době připsal asistenci a v samotném závěru byl pak jedním ze dvou úspěšných střelců Blues v penaltovém rozstřelu. Právě Shattenkirk proměnil ve čtvrté sérii rozhodující nájezd. V dresu Predátorů se nejvíce dařilo Miku Fisherovi, kanadský centr se blýskl dvěma góly a jednou asistencí.
Podruhé v sezóně změřili síly hokejisté Edmontonu a Buffala. Ze souboje dvou nejhorších týmů dosavadního průběhu soutěže opět vyšli lépe Oilers, kteří zvítězili na chlup stejným skórem jako na začátku listopadu 3:2. Ve všech brankách domácho celku měli prsty Matt Fraser a Anton Lander, oba vstřelil jeden gól a na dva další přihráli.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -