- Reklama -

Hašek rázně napadl Ovečkina. Je to alibista a srab, napsal na Twitteru

- Reklama -

Dominik Hašek se zostra pustil do Alexe Ovečkina. Legendární gólman tak učinil po Ovečkinově pátečním proslovu, jímž špičkový forvard přerušil své ticho kolem ruské invaze na Ukrajinu.

Ovečkin se sice vyjádřil pro mír, samotného autokrata Vladimira Putina však nikterak nezkritizoval.

„No, je mým prezidentem. Ale nejsem v politice. Jsem sportovec a doufám, že vše brzy skončí. Je to těžká situace pro obě strany,“ uvedl Ovečkin vyhýbavě.

„Cože? Není jen alibistou, ale je to i srab a lhář,“ reagoval Hašek na Twitteru. „Každý dospělý v Evropě ví, že Putin je šílený vrah a Rusko vede agresivní válku proti svobodné zemi a jejím lidem. NHL by měla okamžitě pozastavit smlouvy.“

- Reklama -

„Každý sportovec nereprezentuje jen sebe a svůj klub, ale také svoji zemi, její hodnoty i činy,“ má jasno olympijský vítěz z Nagana.

Ovečkin je považován za skalního Putinova přívržence. Před prezidentskými volbami v roce 2018, které Putin vyhrál, vznikl takzvaný Putinův hokejový tým, jehož tváří Ovečkin byl.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -