- Reklama -

Hemský třemi body rozesmutnil Pavelce

- Reklama -

Jamie Benn, před nějakým dnem ještě vedoucí muž produktivity NHL, poslední dobou tolik neboduje, na výsledcích Dallasu se to ale neprojevuje. Má jej kdo zastoupit. Ve čtvrtek přehrály Hvězdy v American Airlines Centeru Winnipeg 6:3 a Benn se jako první hvězda podepsal pod vítězství jednou brankou.
Ještě výraznější byl Aleš Hemský, který bodoval hned třikrát (1+2) a pomohl tak Dallasu k sedmé výhře v devíti zápasech. Český šikula posunul ve 24. minutě skóre na 3:2, když proměnil samostatný únik. Řešení volil jednoduché, tentokrát žádná klička nebo blafák, prostě rychlá přesná střela.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Byl to těžký zápas, mají dobrý tým,“ pochválil Hemský Tryskáče z Winnipegu. „Hráli opravdu tvrdě, jsou to urostlí chlapíci a střílí z každé pozice. Proti takovému týmu se hraje vždycky těžko. Měli jsme pomalý začátek, ale chytili jsme se. Je to dobrý pocit.“
Akci pardubického odchovance okomentoval také její tvůrce Jordie Benn. „Bylo to trochu bláznivé oslabení. Dostal jsem puk a měl trochu víc času, než jsem si myslel. Zahlédnul jsem Hemského, jak se potuluje vzadu a přihrál mu akorát mezi jejich útok a obranu. Možná to bylo taky trochu štěstí,“ popsal svou krásnou kolmou přihrávku skromně Benn.
Hemský byl za tři body vyhlášený druhou hvězdou večera, bodově se dařilo taktéž Johnu Klingbergovi (třetí hvězda) a Coltonu Sceviourovi, oba měli po gólu a asistenci. Johnny Oduya a Tyler Seguin se zapsali dvakrát mezi nahrávače.
Klíčem k úspěchu byly speciální formace. Domácí využili dvě početní výhody, úspěšní byli Klingberg a Jamie Benn, další dvě branky přidali v závěru do prázdné klece hostů. V čase 18:46 se trefil z vlastní modré čáry Antoine Roussel, o 23 vteřin později přidal při pokračující power play hostů další snadnou branku po přiklepnutí puku od Hemského Vernon Fiddler.

Velmi důležité bylo také ubráněné oslabení. Z přesilovek využili Stars dvě příležitosti ze čtyř, v oslabení byli úspěšní ve všech čtyřech případech. V přesilovce je Dallas s úspěšností 30,2 procent druhý nejlepší v NHL, v oslabení (78,4 procenta) až devatenáctý.
„Hlavně ty čtyři ubráněné minuty pro nás byly velmi důležité,“ ocenil trenér Lindy Ruff práci svých mužů při dvojnásobném vyloučení Seguina z 50. minuty. „Tady jsme odvedli skvělou práci,“ doplnil.
V brance hostů si připsal další porážku Ondřej Pavelec, který stihl zastavit 28 puků, čtyři mu ale za záda prošly. Pavelcovy statistiky začínají za čísly brankářského konkurenta Michaela Hutchinsona zaostávat. Oba vychytali pro svůj tým čtyři výhry, Pavelec ale šestkrát prohrál, Hutchinson jen jednou. Kanaďan má nižší i průměr obdržených branek a procento úspěšnosti zákroků.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -