- Reklama -

Hokejisté z AHL se budou moci zúčastnit olympiády, nesmějí mít ale smlouvu s týmem NHL

- Reklama -

Vedení NHL informovalo všech svých 31 klubů, že hráči působící na farmě v American Hockey League (AHL) smějí reprezentovat své země na jihokorejských hrách. Olympiáda se ale bude týkat pouze těch, kteří mají smlouvu s mužstvem AHL. Pokud hokejista uzavřel jedno- či dvoucestný kontrakt v NHL, cestu do Pchjongčchangu oželí.
Hokejový turnaj pod pěti kruhy proběhne mezi 10. až 25. únorem, kdy je na programu finále. Hráči z AHL budou ze svých mužstev uvolněni v rozmezí 5.-26. února.
Rozhodnutí nepovolit účast hokejistům NHL oznámili zástupci soutěže v dubnu. Definitivně pak bylo potvrzeno o dva měsíce po zveřejnění rozpisu základní části na sezonu 2017-2018, v němž není uvedena žádná přestávka.
Prezident a výkonný ředitel AHL David Andrews už v dubnu počítal s možností, že k uvolnění hokejistů hrajících na farmě dojde.
„Hádal bych, že přijdeme o slušnou porci hráčů. Ztratíme nejen kanadské a americké hokejisty, ale i hokejisty jiných národností. Jsme na to zvyklí. Každé mužstvo v naší lize má dva tři hráče, kteří jsou povoláváni do NHL, takže to soutěžní celistvost nijak nepromění,“ prohlásil před třemi měsíci Andrews.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kanadský výběr složený z hráčů nastupujících v Evropě by se příští měsíc měl představit na turnajích v Soči a Petrohradě. V prvně jmenovaném městě by měl změřit síly s tamním celkem z KHL a ruským národním týmem.
Kromě toho se kolébka hokeje (spolu se Švýcarskem) zúčastní Karjala Cupu, jenž proběhne v Helsinkách mezi 8. až 12. listopadem, kde doplní tradiční účastníky Finsko, Švédsko, Rusko a Českou republiku.
Stejné složení bude mít i prosincový Channel One Cup pořádaný v Moskvě v polovině prosince (jen místo Švýcarska si na něm zahraje Jižní Korea). Země Javorového listu bude patřit i mezi účastníky tradičního Spengler Cupu hraného ve švýcarském Davosu na konci roku.
Těchto přípravných zápasů a turnajů se ale hráči z AHL nezúčastní.
„Museli bychom je pozorovat, zjistit, kdo je k dispozici a jak pasují k těm, kteří působí v Evropě. Největší zájem bychom měli o top hráče, ale potřebujeme si být jistí, že zapadnou do mužstva i o něco později,“ uvedl pro CBC Sports nejmenovaný zdroj blízký kanadskému mužstvu (článek ZDE).

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -