- Reklama -

Pokud se Kovalčuk příští rok do NHL vrátí, bude to pro něj skvělé. Ale nestane se tak v New Jersey, tvrdí Shero

- Reklama -

Ilja Kovalčuk před čtyřmi lety zdrhl z NHL do KHL. Letos na jaře začaly médii kolovat spekulace, podle kterých usiloval o návrat do zámořské soutěže. Nakonec se ale rozhodl pokračovat v následující sezoně v dresu SKA Petrohrad, díky čemuž ho s nejvyšší pravděpodobností nemine účast na olympijských hrách v Jižní Koreji.
Ruský útočník podepsal s New Jersey Devils v roce 2010 patnáctiletou smlouvu za sto milionů dolarů. Návrat střelce na kanadsko-americkou scénu byl letos o to složitější, že jeho práva nadále patří Ďáblům.
Pokud by se hypoteticky dohodl na spolupráci s jiným klubem NHL, musel by nejdříve podepsat smlouvu s New Jersey, a teprve poté by musel být vyměněn. Jenže zástupci trojnásobného vítěze Stanley Cupu by za něj pochopitelně vyžadovali odpovídající protihodnotu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Podle generálního manažera Devils Raye Shera ale jednání nikdy nedospěla k závažnějšímu bodu.
„Ani ne. Spíše to probíhalo takto: ‚Mluvil jsem s tímhle a támhletím mužstvem, můžete nás následovat?‘ Což jsem udělal, ale nikdy jsem neobdržel nabídku, kterou bych odmítl. Musel nejprve najít nové působiště. To byl krok číslo jedna. Nikdy se to ale nestalo, nemusel jsem nic zvažovat,“ uvedl pro server NorthJersey.com Shero.
„Ať už se v průběhu vyjednávání stalo cokoli, o ničem nevím. Šlo o jejich zájmy, ne o moje. Byl jsem připravený na plán B, k němuž jsme se nepřiblížili. Přeju mu štěstí. Evidentně mu to nevyšlo, ale alespoň bude mít možnost zúčastnit se olympiády,“ dodal čtyřiapadesátiletý architekt New Jersey.
Snazší vyjednávací pozici budou mít Kovalčuk a jeho agent Jay Grossman příští rok, jelikož Devils 15. dubna 2018 ztratí na rodáka z Tveru práva. Stane se z něj neomezeně volný hráč, jenž bude moci uzavřít spolupráci s jakýmkoli celkem bez zbytečných obstrukcí.
Necelých osm sezon strávil Kovalčuk v organizaci Atlanty Thrashers, dnes Winnipegu Jets

Přestože Kovalčukovi letos vypršela v Petrohradu čtyřletá smlouva, kterou uzavřel po svém dobrovolném odchodu do rodné vlasti, Shero s jeho návratem nepočítal.
„Jak už jsem se několikrát vyjádřil, neměl jsem vůbec žádná očekávání, protože to víceméně přišlo jako blesk z čistého nebe, a věděl jsem, že pokud nepodepíše teď, vrátí se zpátky do Ruska. Příští rok se potenciálně stane volným hráčem, pakliže se bude chtít vrátit,“ řekl Shero, jenž jakožto GM dovedl v roce 2009 k trofeji lorda Stanleyho Pittsburgh.
„Nic z toho nebylo pod mojí kontrolou. Svým způsobem pro nás byl i nebyl kladem, pokud chápete, co mám na mysli. Neměl jsem pod kontrolou, kam bych ho mohl vyměnit, podepsat a vyměnit. Bylo to pouze na něm, záleželo na tom, co se pro něho a jeho rodinu hodilo. Nikdy jsem nemluvil s jinými týmy, protože šlo o jeho rozhodnutí,“ popisuje spletitou situaci Shero.
Šéf newjerseyské franšízy Kovalčuka jako hráče oceňuje.
„Jde o velmi dobrého hokejistu, a pokud by se letos býval vrátil, bylo by to fantastické. Jestli se vrátí příští rok, bude to pro něj skvělé. Jen to nebude v New Jersey,“ uzavírá Shero.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -