- Reklama -

Hossovy oslavy se Stanley Cupem: oběd z poháru, večeře na hradě

- Reklama -

Do dvou dnů byla rozložena letošní návštěva Stanley Cupu ve slovenském Trenčíně, kam zavítal už pošesté za posledních osm roků. Ve čtvrtek ho měl jeho momentální „vlastník“ Marián Hossa pro sebe a pro své příbuzné a známé, v pátek útočník Chicaga slavnou trofej představil fanouškům.
Na včerejší tiskové konferenci pózoval Hossa novinářům v tradičním postoji či spíše posedu, stříbrný pohár posloužil jako jídelní miska. „Když se mi daří, tradici neporuším. Také letos to budou bryndzové pirohy,“ seznámil 36letý hokejista s tradičním menu.


Bude vás zajímat:


Na jídelní téma pokračoval nadále, už ale v přeneseném slova smyslu. „S jídlem roste chuť,“ odpověděl na otázku, zda se po třech titulech v NHL dokáže ještě nabudit k dalšímu snažení. „Motivaci mám pořád, měl jsem ji po prvním zisku poháru a mám ji i teď. Možná přijdou v sezóně chvíle, kdy toho člověk bude mít dost, ale jsme dobrá parta a zůstali jsme pohromadě a to je důležité.“
Hossův program s pohárem pokračoval ve čtvrtek soukromou párty na trenčínském hradě. Jedním z pozvaných byl i hráčův agent Rich Winter.
„Jsem ohromený tím, jak skvělý je Marián hráč a jak to každý v hokejovém světě chápe. Je jedním z nejlepších křídelníků všech dob,“ skládá svému klientovi hlubokou poklonu Winter. „Vzpomínám si, když jsme se s Mariánem rozhodli, že půjde do Chicaga. Sestavili jsme plán, který zahrnoval platové podmínky a také zisk Stanleyova poháru, ale nepočítali jsme s tím, že se mu ho podaří získat dokonce třikrát. Bylo to neskutečně vzrušující.“


Právě vzhledem k tomu, kolikrát už trenčínský odchovanec (a někteří další hokejisté – Tomáš Kopecký, Zdeno Chára, Marián Gáborík) do města na Váhu stříbrnou trofej přivezl, je stále těžší vymýšlet originální program oslav. Pořadatelé nakonec zvolili show v americkém stylu, v pátek se Stanley Cup přesouval ze sídliště Jih na stadión Pavla Demitry na otevřeném kamiónu. Tam se s ním mohli vyfotit všichni fanoušci, kteří měli zájem, dorazily jich řádově tisíce.
Ještě předtím, v dopoledních hodinách, potěšil Marián Hossa s pohárem pacienty dětského oddělení trenčínské nemocnice.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -