- Reklama -

Hrát naplno a zbytečně nepřemýšlet, říká k sedmým duelům zadák Stars Johnny Oduya

- Reklama -

Mužstvo Stars nemá z posledních let moc zkušeností s nejdelší variantou série play off, přesto by mohlo být proti St. Louis ve středu ve výhodě. Dallas si zahraje první sedmý zápas za devět let, v sestavě má však několik hráčů, kteří už podobnou zkušenost mají.
Útočník Patrick Eaves odehrál nejvíc sedmých zápasů z hráčů Hvězd, stihnul jich zatím pět. Obránce John Oduya a útočníci Tyler Seguin a Patrick Sharp hráli ve čtyřech sedmých duelech play off.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Samozřejmě jsou to vzrušující zápasy,“ přikyvuje Oduya, jenž vyhrál Stanley Cup v letech 2013 a 2015 s Chicagem Blackhawks. „Jsou to zápasy, o kterých jste jako malí kluci snili. Nejlépe sedmý zápas finále Stanley Cupu. Jste hrdina, rozhodnete zápas a tyhle věci… Přichází s tím hodně zábavy.“
Český útočník Aleš Hemský má vzpomínku na sedmý zápas finále 2006, kdy s Edmontonem podlehl Carolině. Až do této středy to byla jeho jediná zkušenost s rozhodujícím utkáním série v životě.
„Pamatuju si tu nervozitu, prohrávali jsme 1:2 a čas letěl… Někdy jindy vám zase čas neutíká… Ale v těchto utkáních, když prohráváte, deset minut, dvacet minut a najednou nemáte čas s tím něco udělat… O tom to je. Proto hrajete hokej. Tyhle okamžiky jsou skvělé. Pamatujete si to pak do konce života…“
„Bude to vzrušující,“ těší se Jamie Benn. „Jsem si jistý, že to budou během několika prvních střídání trochu nervy, ale potom to myslím bude zábava. Je skvělé si tyhle zápasy zahrát. Jsou to ty největší zápasy, co můžete zažít. Bude vzrušující zahrát si ho před našimi fanoušky.“
Zkušenost s bitvami, ve kterých jde o všechno, má také kouč Dallasu. Lindy Ruff zažil ještě coby trenér Buffala tři taková utkání.
„Bude to souboj dvou dobrých týmů, které od sebe v základní části dělily jen dva body. V sérii se jim oběma dařilo. Vyhraje tým, který bude schopný rozhodnout, vyvine na soupeře větší tlak a současně odolá jeho tlaku,“ věští zkušený kouč.
Johnny Oduya ví lépe než ostatní, že cesta k úspěchu v sedmém duelu vede přes schopnost řešit všechny věci jednoduše. „Chcete hrát to nejlepší, odevzdat všechno, co ve vás je a nechat to na ledě. To je všechno, co můžete udělat. Snažíte se být na vítězné straně. V hlavě máte jen to, že musíte hrát a o ničem zbytečně nepřemýšlet,“ uzavírá obránce Stars.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -