- Reklama -

Hudler s Plekancem udávali tón, za Carolinu skórovali dva Češi

- Reklama -

Calgary je mistrem obratů a Jiří Hudler jeho největší hvězdou. Do poslední třetiny včerejšího utkání s Bostonem vstupovali Flames za nepříznivého stavu 1:3, ale český útočník dvěma trefami zařídil prodloužení a v jeho závěrečných vteřinách zajistil svému týmu vítězství T.J. Brodie. Plameny už v této sezóně vyhrály deset zápasů, v nichž po druhém dějství nevedly, z celé ligy nejvíc.
Hudler ve 44. minutě skóroval zblízka do poloodkryté klece, o jedenáct minut později tečoval Giordanovu střelu a potrestal tím Pastrňákovo vyloučení. Olomoucký rodák se 47 body vede týmové tabulky kanadského celku.
Skoro padesát osm minut se v Detroitu hrálo bez branek. Potom Tomáš Plekanec napřáhl mezi kruhy a na montrealské střídačce vypukla radost. Deset sekund před koncem ještě kladenský odchovanec při soupeřově power play nahrál Maxi Paciorettymu na druhý gól Habs.
Carey Price předvedl 25 zákroků a potřicáté v kariéře udržel čisté konto. Tři shutouty přitom posbíral v posledních osmi utkáních. Canadiens porazili Rudá křídla popáté v řadě a i díky svému brankáři jsou na čele Atlantické divize. Wings na třetím místě zaostávají o šest bodů.
V sobotu se obránce Hurikánů Michal Jordán dočkal svého prvního bodu v NHL díky asistenci, včera přidal další a navíc se i poprvé zapsal mezi střelce. Ještě lépe se v utkání s Ottawou vedlo druhému z krajánků Andreji Nestrašilovi, který měl bilanci 1+2.
Senátoři třikrát vymazali gólové manko, ale v závěrečné části hry doplatili na svoji nedisciplinovanost a Carolině před vlastními fanoušky podlehli 3:6. Navíc přišli o brankáře Robina Lehnera a útočníka Clarkea MacArthura, kteří se na konci druhé třetiny zranili při vzájemné kolizi.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Newyorské derby nabídlo jedenáct branek a výsledek odlišný od předchozích tří vzájemných duelů, které Ostrované vždy vyhráli o tři góly. Tentokrát sice měli během utkání třikrát dvoubrankový náskok, ale v závěrečné třetině ho prohospodařili. Čtyři a půl minuty před sirénou rozhodl o vítězství Rangers 6:5 Kevin Klein.
Po dvou brankách vstřelili domácí Ryan Strome a kapitán Jezdců Ryan McDonagh, jeho spoluhráč Derek Stepan si připsal dokonce tři body (1+2). Na čele Metropolitní divize už dělí oba rivaly jen dva body, ale hůře postavení Rangers mají dvě utkání k dobru.
Obhájci titulu z Los Angeles dosáhli na páté vítězství v řadě, na vlastním ledě zdolali Tampu 3:2. Hosty sice poslal ve 13. minutě do vedení po Palátově akci Nikita Něstěrov svým prvním gólem v NHL, ale poté se třikrát prosadili domácí. U dvou z jejich branek byl Dwight King. Lightning korigovali výsledek až v závěrečné minutě.
Zajímavé je, že Králům se během jejich vítězné série ani jednou nepodařilo využít přesilovku, včera promarnili tři příležitosti. Pondělí nic nezměnilo ani na jejich postavení v Pacifické divizi, kde jim patří páté místo, protože zvítězila i konkurence.
O úspěchu Calgary už jsme psali, bodoval také Vancouver. A to stejným skóre jako Kings a vlastně i stejným způsobem. Minnesotě sice na západě Kanady patřilo první a poslední slovo (konkrétně dvougólovému Ninu Niederreiterovi), ale mezitím rozsvěceli červené světlo muži v modrém. V čase 51:54 vyšperkoval svůj debut v NHL vítěznou trefou obránce Alex Biega.
Luxus v podobě výměny brankářů, ačkoliv Semjon Varlamov nebyl zraněný ani bez formy, si mohli dovolit Avalanche v utkání s Phoenixem. Po čtyřiceti minutách vyhrávali 5:1, na ruského gólmana navíc nešla ve druhém dějství jediná střela. Matt Duchene (1+1) zaokrouhlil svoji bilanci v NHL na 300 bodů.
Nejdéle se v pondělí hrálo ve Winnipegu, za stavu 4:4 musely vítěze střetnutí s Edmontonem určit až samostatné nájezdy. Trefil se v nich pouze Blake Wheeler. V normální hrací době zářil především jeho spoluhráč Bryan Little (2+1), ale dva góly vsítil na opačné straně také Nail Jakupov.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -