- Reklama -

Hudler zařídil výhru Calgary, Floridě se zranili oba brankáři

- Reklama -

Dva body Jiřího Hudlera = dva body pro Flames. Český útočník byl hlavním hrdinou při úterní návštěvě hokejistů Calgary ve Philadelphii. V sedmé minutě asistoval u úvodní branky Seana Monahana a v prodloužení svým dvacátým gólem v sezóně zajistil hostům vítězství 3:2. Přihrávkou mezi kruhy našel Hudlera T.J. Brodie.
Plameny i bez zraněného kapitána Marka Giordana uchránily třetí příčku Pacifické divize, díky lepší bilanci zápasů vyhraných v základní době by momentálně postupovaly na úkor Los Angeles. V dresu poražených vyšel Jakub Voráček bodově naprázdno, takže v souboji o Art Ross Trophy mu poodskočila dvojice největších konkurentů z Washingtonu, jak se dozvíte později v článku.
Florida poprvé od Jágrova příchodu do týmu prohrála, v zápase s Torontem se navíc musela vypořádat se zraněními obou svých gólmanů. Roberto Luongo odstoupil po první třetině kvůli zásahu pukem do hlavy, ale musel se do hry vrátit na posledních osm minut poté, co se zranil Al Montoya. Než se Luongo převlékl z civilu zpět do výstroje, stačil Peter Holland využít Montoyových nesnází ke vstřelení vítězného gólu na 3:2.
Maple Leafs tím ukončili svoji rekordní sérii šestnácti venkovních porážek v řadě. Navíc se jim podařilo skórovat po dvou utkáních s nulou. Aaron Ekblad, jenž využil jednu z přesilovek Panterů, jedenáctým gólem v sezóně překonal klubový nováčkovský rekord obránců Eda Jovanovskiho.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


A nyní slibovaní Capitals. Alexandr Ovečkin z přihrávek Nicklase Bäckströma dvakrát rozvlnil síť za Sergejem Bobrovským z Columbusu, takže svoji letošní střeleckou bilanci vylepšil už na 43 branek. Bodů má šedesát sedm, stejně jako jeho švédský kolega.
Nejproduktivnějším hráčem utkání přesto nebyl žádný z nich, nýbrž Modrokabátník Scott Hartnell (2+1, navíc neproměnil trestné střílení), jenže ve svém úsilí zůstal až příliš osamocen. Blue Jackets před vlastními fanoušky prohráli 3:5, na vítězství čekají už skoro dva týdny. Zápas nabídl čtyři bitky, sudí rozdali tresty v úhrnné výši osmdesát minut.
Dva krajánci si připsali po asistenci v utkání Tampy Bay s Buffalem, které skončilo výhrou Blesků 3:0. Andrej Šustr v 17. minutě nahrál na první, tedy vítězný gól Stevena Stamkose, Ondřej Palát jako člen trestného komanda připravil po přestávce Hedmanovu branku. Výsledek napovídá, že nejlepším hráčem byl zřejmě muž v masce – Andrej Vasilevskij při svém prvním shutoutu v NHL předvedl 28 zákroků.
Zbylý střelec Blesků Ryan Callahan počtvrté v kariéře pokořil dvacetigólovou hranici. Na výkonu Sabres, kteří před uzávěrkou přestupů rozdali podstatnou část svého kádru, byla hodně znát nesehranost.

Tomáš Fleischmann zaznamenal první bod v dresu Anaheimu, když ve 48. minutě utkání v arizonském Glendale vstřelil po jeho nahrávce výstavní gól Jacob Silfverberg (1+2). Andrew Cogliano skóroval dokonce dvakrát, závěrečnou trefou do opuštěné klece upravil skóre na 1:4.
Coyotes prohráli podesáté v řadě, což je nejhorší výkon v klubové historii. Brankář Kačerů Frederik Andersen dosáhl na 50. výhru už v 68 utkání v kariéře, což je nejlepší výkon od časů montrealského Billa Durnana během válečných let.
Defenzíva Devils bez Marka Židlického vstupuje do nové éry – a první krok zvládla na výbornou. Podpoření vzadu Corym Schneiderem, jenž pustil jedinou ze 34 střel, zvítězili Ďáblové nad nejlepším týmem soutěže Nashvillem 3:1. Během úvodních čtyř minut se přitom dvakrát prosadili střelecky právě obránci, Adamu Larssonovi nahrál Patrik Eliáš.
Posledním z Čechů, jenž v úterý bodoval, byl Radim Vrbata. Vancouverský útočník se v zápase se San Jose zapojil do přesilovkové souhry se švédskými dvojčaty. Jenže dvě branky Henrika Sedina byly jediným aktivem domácího celku. Mezi Žraloky byl střelecky stejně aktivní Matt Nieto (2+1).
Byl to právě on, kdo ve 32. minutě rozehnal myšlenky Canucks na obrat, které možná mohli mít poté, co se jim skoro podařilo vymazat třígólové manko. San Jose má v Pacifické divizi 72 bodů, stejně jako třetí Calgary a čtvrté Los Angeles, na Vancouver ztrácejí tři body.
Pětizápasová vítězná série Ottawy je u konce, Senátory zastavila až Minnesota. Ovšem až po nájezdech, které v páté sérii rozhodl Charlie Coyle. V základní hrací době dvěma brankami z druhé třetiny namlsal fanoušky Divochů Matt Dumba, ale hostům stačily ke srovnání čtyři minuty.
V Dallasu chybělo do nájezdů dvě a půl minuty, když prodloužení duelu s NY Islanders ukončil Cody Eakin. Z pohledu domácích to bylo spravedlivé, protože nebýt tečované střely Anderse Leeho v předposlední sekundě, o majitelích obou bodů by bylo rozhodnuto už dříve.
Obhájci titulu z Los Angeles dokráčeli za pohodovým vítězstvím 5:2 nad Edmontonem. Než se zápas přehoupl do druhé půle, vedli 3:0, nerozhodil je ani následný gól Lukea Gazdice. O branku a dvě asistence se rozhojnily statistiky Anžeho Kopitara a Trevora Lewise.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -