- Reklama -

Hudlerův gól zajistil vítězství. Krejčí si připsal bod

- Reklama -

Třemi brankami v průběhu prostřední třetiny rozhodlo Calgary o své výhře nad San Jose v přímém souboji o druhé místo Pacifické divize. A protože Sharks dokázali po přestávce už jen korigovat na 1:3, bude za vítězný označen druhý gól Plamenů – ten, který vstřelil Jiří Hudler.
Český útočník si ve 32. minutě při přesilovce počkal před Stalockovou klecí na přihrávku Johnnyho Gaudreaua, stačilo jen nastavit hůl. Z trestné lavice sledoval akci Tomáš Hertl. Domácí gólman Jonas Hiller podržel svůj tým osmadvaceti zákroky.
Třicátou druhou brankou v sezóně se Rick Nash důrazně připomněl jako kandidát na Richardovu trofej. Ve včerejším utkání s Bostonem se newyorský snajpr trefil počtvrté z posledních tří startů, navíc přidal asistenci u vítězného Stepanova gólu na 3:2.
Bruins i přes slabší střeleckou aktivitu odcházeli při první přestávce do kabin spokojenější, nahrávkou na Lucicův gól k tomu přispěl také David Krejčí, po návratu na led se ale už projevila převaha Jezdců. Svěřenci Alaina Vigneaulta se vyrovnali i se skutečností, že se mezi tyče místo zraněného Henrika Lundqvista postavil náhradník Cam Talbot.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pittsburgh měl v Edmontonu v brankovišti svoji jedničku a Marc-Andre Fleury se jako mistr svého řemesla také předvedl. Z 22 puků, které na něho Oilers vyslali, nepustil ani jediný, takže posedmé v sezóně udržel čisté konto. Lepšího gólmana momentálně v lize není.
O druhou podmínku potřebnou k bodovému zisku se v prostřední části hry postarali uzdravený Jevgenij Malkin a David Perron, který ještě na Silvestra oblékal dres Olejářů. Kanadský forvard ve třinácti utkáních po výměně do Pittsburghu skóroval už sedmkrát, předtím v Edmontonu se trefil pětkrát z 38 startů.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -