- Reklama -

Hvězdy týdne: Scott, Atkinson, Eichel

- Reklama -

Brzy se možná za Johnem Scottem (na snímku uprostřed) zavřou vrátka na farmě, ale předtím ještě stihl v NHL posbírat všechna ocenění, která se tento týden rozdávala. Jako kapitán Pacifické divize převzal šek na jeden milión dolarů za vítězství svého mužstva v Utkání hvězd, sám si dojel pro cenu určenou nejlepšímu hráči All-Star Game a navíc byl zvolen první hvězdou týdne.
Této pocty se mu samozřejmě dostalo jen a pouze za jeho výkony při exhibici v Nashvillu, kam přijel jako nechtěný host, aby se jako mávnutím kouzelného proutku stal nejsledovanějším mužem. V sobotním klání o hokejistu s nejtvrdší střelou sice neuspěl, ale v neděli možná překvapil i sám sebe, když v minizápase s výběrem Centrální divize dvakrát skóroval.
Vyhlášený bitkař během osmi let strávených v NHL vstřelil pouze pět branek, ani jedna ovšem nepadla minulý týden v soutěžním utkání. Ani nemohla, Scott od výměny z Arizony do Montrealu z 15. ledna nastoupil jen ke čtyřem zápasům na farmě Habs v St. John’s.
Zbylí dva členové hvězdné sestavy posledních dnů mají své vavříny „zaslouženější“.
Útočník Columbusu Cam Atkinson odehrál v předchozím týdnu dvě střetnutí právě proti Canadiens a vytěžil z nich pět bodů. V pondělí před vlastními fanoušky zaznamenal třetí hattrick v kariéře a Modrokabátníci zvítězili 5:2, v odvetě o den později na soupeřově ledě přispěl k totožné výhře gólem a nahrávkou.
Dvojka loňského draftu Jack Eichel se v sestavě Buffala objevila také dvakrát a do statistik si připsala čtyři body. V pondělí proti NY Rangers měly podobu dvou asistencí, Sabres prohráli 3:6. V úterním duelu s Ottawou se Eichel pod výhru 3:2 podepsal vyrovnávací brankou z druhé třetiny a vítěznou trefou na začátku třetího dějství.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -