- Reklama -

Jágr čtyři, Florida dvanáct

- Reklama -

2. ledna proti NY Rangers vyšel Jaromír Jágr naprázdno, ale jinak se mu v novém kalendářním roce daří sbírat jeden příspěvek za druhým. V neděli se floridský útočník zapsal do statistik už počtvrté v řadě, když otevřel skóre zápasu s Edmontonem.
Většina letošních úspěchů českého veterána měla brankovou podobu. Jágr v sezóně 2015-16 skóroval už patnáctkrát a celkově v NHL zaznamenal už 737 branek, takže od třetího Bretta Hulla ho v historických tabulkách dělí už jen čtyři přesné zásahy.
Stejně jako se daří nejstaršímu hráči soutěže, daří se i Panterům. Ti včera po výsledku 2:1 na vítěznou šňůru navlékli už dvanáctý korálek, čímž zase o kousek posunuli svůj klubový rekord. Podobnou jízdu předvedli v NHL naposledy Boston Bruins v březnu 2014. Nejlepším výkonem v historii týmu je také šest výher v řadě na soupeřových kluzištích.
„Olejáři předvedli velmi fyzický hokej a tvrdě po nás šli, ale nám se podařilo zvítězit,“ kvituje kouč Panthers Gerard Gallant. „Neměli jsme mnoho šancí a mockrát jsme nevystřelili, ale na výhru to stačilo.“
Za zády Cama Talbota nicméně skončil hned první střelecký pokus hokejistů Floridy. Ve čtvrté minutě pochybil edmontonský obránce Darnell Nurse na útočné modré čáře, Jaromíra Jágra po brejku kotouč sice také příliš neposlechl, ale právě díky tomu se místo plánovaného blafáku do bekhendu černý kus pryže prokutálel mezi Talbotovými betony.
O tři minuty později se sice rozvlnila síť na opačné straně, ale hostující kouč Gallant si vyžádal přezkoumání situace u videa a kvůli předchozímu ofsajdu branka nebyla uznána. Prakticky vzápětí se po závaru před edmontonskou klecí trefil z Barkovovy nahrávky Jonathan Huberdeau.
Oilers zkorigovali stav ve 14. minutě zásluhou Marka Letestua, ale gólový příděl večera se v tu chvíli vyčerpal. Domácím nepomohla ani čtyřminutová přesilovka v závěru druhého dějství.
„Každý zápas není pohledný, ale musíte hledat různé cesty k vítězství,“ konstatuje brankář Panterů Al Montoya, jenž si 24 zákroky vysloužil titul první hvězdy večera. „Věděli jsme, že dneska to bude tvrdé. Pro mě bylo hlavní pokrýt prvotní střely a nechat tým, aby se postaral o zbytek. Klobouk dolů před kluky.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -