- Reklama -

Jak "béčko" Blesků zastavilo rozjeté Rangers

- Reklama -

Z posledních jedenácti zápasů získali pouze sedm bodů, zatímco jejich soupeři usilovali o vyrovnání klubového rekordu deseti vítězství v řadě. Ve čtvrtečním zápase Tampy Bay s NY Rangers ale papírové předpoklady neplatili. Domácí i bez pěti stabilních členů útočných řad zvítězili 2:1.
„Čekal jsem, že jednou předvedeme takovýhle výkon, bohužel se nám to povedlo až v jednadvacátém zápase,“ tesknil nad dosavadní bilancí Lightning, kteří si výhrou zarovnali úspěšnost na 50 procent, trenér Jon Cooper. „Kluci si zasloužili zvítězit, jednou už se to muselo otočit.“
V 15. minutě otevřel skóre Alex Killorn, který na svůj třetí gól v sezóně čekal tři týdny. Minutu před sirénou zvrátil v oslabení nerozhodný stav Valtteri Filppula. Za hlavního hrdinu však novináři označili brankáře Bena Bishopa, který si připsal dvacet zákroků včetně vychytaného trestného střílení v podání Chrise Kreidera.
„Myslím, že hodně lidí nás už odepisovalo. Něco takového občas potřebujete, kluky to stmelí dohromady,“ tvrdí muž, který v sezóně 2013-14 aspiroval na Vezinovu trofej. „Cítil jsem se dost dobře. Na tohle utkání nebylo těžké se motivovat.“
Bishop má z devíti startů, které během své kariéry v základní části proti Jezdcům absolvoval, zatím stoprocentní bilanci. V loňském play off je v konferenčním finále dvakrát vynuloval, včetně rozhodujícího sedmého zápasu na soupeřově kluzišti.
Stejnou pochvalu jako stálí bojovníci Tampy si ale zaslouží i skupina hráčů, kteří by za normálních okolností válčili v barvách mužstva Syracuse Crunch v nižší AHL. Zraněné Ondřeje Paláta, Tylera Johnsona, Ryana Callahana, Cedrica Paquettea a Jonathana Drouina nahradili v sestavě Jonathan Marchessault, Mike Blunden, Mike Angelidis a Joel Vermin (vlevo na titulním snímku, s Nikitou Kučerovem). V jeho případě se jednalo o ligovou premiéru.
„Vůbec nevypadal, jako by hrál svůj první zápas v NHL,“ potěšilo kouče Coopera. „Kdybychom neměli kluky povolané z farmy, nevím, jak by utkání dopadlo. Vlili život do naší hry. Nahoru vede ještě dlouhá cesta, ale položili jsme dobrý základní kámen.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -