- Reklama -

Jaká bude sezóna vašeho týmu NHL? Tak to vidí admini oblíbených FB stránek

- Reklama -

Dali jsme prostor adminům největších fanouškovských FB stránek NHL týmů, aby se vyjádřili ke dvěma otázkám. A to

1) Jaká bude sezóna vašeho týmu?

2) Na kterého hráče se v příští sezóně nejvíce těšíte?

Níže předkládáme odpovědi (bez redakčních úprav) těch, kteří na naši žádost zareagovali.

- Reklama -

Anaheim Ducks (FB stránka)

1) Po minulé, naprosto katastrofální sezóně, která byla nejhorší v historii klubu, očekáváme rapidní zlepšení na obou stranách kluziště. Myslíme si, že tým byl kvalitně doplněn zkušenými veterány a zároveň mladí hráči jsou opět o něco zkušenější a budou připraveni převzít o něco více zodpovědnosti. Věříme, že díky tomuto mixu zkušeností a nadějných talentů může Anaheim zabojovat o divokou kartu na postup do play-off a stát se tak černým koněm soutěže.

2) Těšíme se na to, jak se povede talentovaným prospektům, u kterých je předpoklad, že by mohli v letošní sezóně zasáhnout do svých prvních zápasů (Tristan Luneau, Olen Zellweger, Pavel Mintyukov nebo dvojka letošního draftu Leo Carlsson). Jsme zvědaví, jak se povede Lukáši Dostálovi v souboji o post brankářské jedničky s klubovou legendou Johnem Gibsonem. Kdybychom však měli vypíchnout jedno jméno, bude to Trevor Zegras, který před pár dny podepsal novou tříletou smlouvu za více jak 17 milionů dolarů. Těšíme se, že radost z hokeje bude tento šikula v Orange County rozdávat i nadále a že potvrdí, že za investované peníze jednoznačně stojí.

Arizona Coyotes (FB stránka)

1) Výsledky Arizony v posledních třech sezonách? Optimistická tendence: 54, 57 a 70 bodů po základní části. Vzestupný trend má pokračovat. Nic jiného se nečeká. Přestavba skončila. Po těžkých třech letech, kdy se místo na soupisce Coyotes zalepovalo nepotřebným/odloženým „hráčským zbožím“ od ostatních týmů výměnou za mladíky, případně draftové volby, je kádr připravený (věřím, že optimálně poskládaný) na další krok. Regulérně bojovat o play off. Jestli se to povede? Bude to těsné…

2) Matias Maccelli. Pro finského útočníka mám slabost. Jeho kreativita, ofenzivní vidění, hokejové IQ… V sezoně 2021/22 měl 6 bodů v 23 zápasech, loni 49 bodů v 64 startech. A letos? Jasně, pozornost bude upřena hlavně na Logana Cooleyho, i já se na něj strašně moc těším. To, co předvedl v přípravě proti LA Kings… V nadcházející sezoně mě ale stejně víc zajímá další progres Matiase. Pomůže mu, že větší pozornost se upře spíše právě na Logana. Matias tak bude pod menším tlakem, drobnohledem. Udělá 80 bodů? Proč ne.

Boston Bruins (FB stránka)

1) Čekáme spíš průměrnou sezonu a boj o Playoff,možná až do poslední chvíle.Vzhledem k tolika odchodů klíčových hráčů po minulé sezoně,nelze čekat nic jiného.

2) Překvapivě na Davida Pastrňáka.

Buffalo Sabres (FB stránka)

1) Nová sezona bude převážně plná očekávání a nadějí.V Buffalu panuje po letech dobrá nálada a víra, že tento rok jsme jasnými adepty na play-off a tým to musí potvrdit. Sabres mají po dlouhé době důvěru fanoušků v hráče, realizační tým i nastolený systém a postupný progres. Mladí hráči budou zase o rok zkuešenější, obrana by měla být s novými hráči pevnější. Nepředpokládám útok na prvenství ve východní konferenci, ale víra v boj okolo 5. – 6. místa by mohla být reálná.

2) Řekl bych, že největší natěšení a zároveň trocha obav panuje okolo Devona Levie. Pokud chtěl být tým v Buffalu úspěšný, musel mít za zády skvělého, nadstandartního gólmana. Ten Sabres od dob Millera chybí a Levi by mohl být pomyslným spasitelem.

Chicago Blackhawks (FB stránka)

1) Od sezóny neočakávame nič prevratné. Tím v prestavbe pohybujúci sa ďaleko od postupových priečok do play-off. Na druhej strane tohtoročný tím bude určite baviť viac ako ten minuloročný. Tip: bottom 5

2) Najjednoduchšia odpoveď by bola Bedard. Je to síce pravda, ale fanúšikovia si môžu vychutnávať aj ďalších hráčov ako Reichel, Kurashev, Kaiser, či korchinski. Tieto mladé pušky by mali byť základný kameň budúceho víťazného tímu.

Colorado Avalanche (FB stránka)

1) Dufame, ze lepsie ako v minulej sezone. Hlavne, nech tim nenicia zranenia. Colorado patri stale k topfavoritom, ak ostanu zdravi tak minimalne finale konferencie je realne.

2) Tradicne Cale Makar a Nathan MacKinnon. V kempe zaujal aj Maros Jedlicka a preto verime, ze sa dokaze presadit do hlavneho timu

Columbus Blue Jackets (FB stránka)

1) Lepší než ta předchozí, ale vidím to tak, že vypadneme v prvním kole, protože asi nemáme momentálně golmana, který by nás pořádně podržel (otázka je, jestli se nějak chytne Tarasov).

2) Na Davida Jiříčka jednoznačně, snad si upevní místo v našich zadách a bude mít nakročeno ke skvělé kariéře.

Los Angeles Kings (FB stránka)

1) Vidim to asi takto. Play off je povinnosť a myslím si, že ho Kings znovu dajú. Otázne je ako sa im bude dariť vo vyraďovacích bojoch. Vypadnutie v prvom kole bude neúspech a môže Blakeho stáť miesto.

2) Som veľmi zvedavý ako asi všetci na novú posilu v útoku Pierre-Luc Duboisa. LA za neho dosť obetovali, ale ak si sadne s Fialom a Kaliyevom mohli by patriť medzi najlepšie útoky v NHL. Zaujímavé bude sledovať Quintona Byfielda či konečne naplno prerazí, alebo ako sa bude dariť v nováčikovskej sezóne Brandtovi Clarkemu a či sa celú sezónu udrží v hlavnom tíme. Kings majú slušný tím až na bránkovisko. Chýba brankár, ktorý by to potiahol v play off. Z tria Talbot, Copley, Rittich nie som dvakrát odviazaný. každopádne na novú sezónu sa tešíme a dúfame, že bude pre Kings úspešnejšia ako tá posledná

Minnesota Wild (FB stránka)

1) Možná nejtěžší v historii klubu. Wild jsou naplno finančně přitlačeni k platovému stropu kvůli buyoutům za Sutera a Pariseho. Poskládat sestavu na tuto sezónu bylo hodně náročné, Minnesota neměla téměř žádný manévrovací prostor. Tým z tohoto důvodu oproti loňskému závěru sezóny velmi oslabil. Přesto základní kostra týmu zůstala zachována, a tak by vypadnutí po základní části bylo určitě zklamáním. Na druhou stranu ale můžeme očekávat další rychlý konec v prvním kole. Minnesota má sice předpoklady na úspěšnou budoucnost v řádu několika let, v nadcházející sezóně to ale ještě nebude.

2) Těžko se na někoho těšit víc než opět na Kaprizova. Stále jsme ještě neviděli jeho strop, může být ještě lepší než v minulých letech. Tradičně se těšíme na mladé hráče – loni jsme věštili skvělý rok Marcu Rossimu, což byl tip, který velmi nevyšel. Tak snad na druhý pokus už bude Rossi úspěšný. Konec minulé sezóny ukázal, že se v defenzívě můžeme těšit na mladého Brocka Fabera. Jeho spolupráce se zkušeným Brodinem bude určitě zajímavá.

Montreal Canadiens (FB stránka)

1) Dobrý den, děkujeme za otázky ohledně startu NHL. Jak bude vypadat naše sezóna? Jak to říct, asi zvláštně, podle mě to bude opět bez playoff, jsme v přestavbě a pár let to musíme vydržet. Samozřejmě se na sezónu těším jako malý kluk.

2) Na koho kterého hráče se nejvíc těším? Je jich pochopitelně více ..ale nejvíce asi na Cola Caufielda. Byl zraněný dlouhodobě, přípravu nezaspal, dřel jak kůň a v přípravě se mi hodně líbí… pracuje, maká na sobě, nic nevypouští, technický zdatný…podle mě a většiny určitě budoucí lídr Canadiens… GO HABS GO!

New Jersey Devils (FB stránka)

1) New Jersey Devils v loňské sezoně předvedli, že se s nimi již musí počítat do bojů o Stanley Cup. V letošní sezoně věříme opět v postup do play off, zda z toho bude pohár ukáže až samotný průběh.

2) Nejsledovanějším hráčem bude jisto jistě jednička draftu 2019 Jack Hughes. Na toho se těší jak fanoušci, tak samotná redakce NJD CZ/SK.

New York Rangers (FB stránka)

1) Loňská sezóna byla ve znamení velkého očekávání a i když jsme se pohybovali v průběhu sezóny v poklidných postupových vodách, vyřazovací boje pro nás byly velkým zklamáním. V letošní sezóně máme nového trenéra Lavioletta, některé zkušené nové tváře jako jsou Wheeler, Bonino anebo Jonathan Quick, každého z nich za velmi malý plat. Dále je tu několik mladých nadějných hráčů, jako jsou Cuylle a Othmann, kteří mohou proniknout do prvního týmu. Bude to určitě velmi zajímavá sezóna. Nejen pro mě bude asi hodně zajímavé, jestli se dokáže výrazněji prosadit trojice Lafreniere – Chytil – Kakko, ať již spolu, nebo každý zvlášť. Pro některé z nich to může být poslední šance dokázat, že si zaslouží nosit domácí dres v MSG.

2) Tak to je těžké. Hokej je týmový sport a sám o sobě hráč většinou nic neznamená. Jsou výjimky, jednotlivci, kteří dokáží celý tým táhnout. Ale těch moc není. Jestli se dá někdo z našich takto označit, tak je to asi Adam Fox. Věřil jsem, nebo spíš doufal, že by to mohl být Alexis Lafreniere. Ale ten zatím nenaplňuje svůj potenciál. Hodně by se mi líbilo, kdyby se Filip Chytil prosadil coby druhý centr. Také by bylo super, kdyby se konečně Kaapo Kakko zapsal jako elitní střelec. Hodně nadějný by mohl být pro bottom six Will Cuylle. Kdo mě ale osobně bude asi nejvíc zajímat, tak to je Brennan Othmann. První rok mezi dospělými. Ať již na farmě, nebo pokud dostane příležitost v prvním týmu. Bude hodně zajímavé sledovat, jestli se dokáže prosadit.

Pittsburgh Penguins (FB stránka)

1) V loňské sezóně Penguins uniklo playoff o pověstný vlásek. Letošní sezóna však dá na loňský neúspěch zapomenout a tým který prošel částečnou obměnou a do svého kádru přivedl velezkušeného Erika Karlssona se dostane nejen do playoff, ale nakonec si zahraje o svůj šestý Stanley Cup.
Dobře, ale buďme trochu realisté, playoff jistota a pak už se může stát cokoliv. Ovšem jako
tělem i duší věřím, že Penguins díky předsezónním změnám chtějí dopřát trojce Crosby, Malkin, Letang Stanley Cup a udělají proto vše.

2) Samozřejmě se jako každý těším na to, co nám předvede Connor Bedard v Chicagu a jsem rád, že jeho první zápas se odehraje proti celku Penguins s kapitánem a vzorem Sidney Crosbym. Pokud bych měl zmínit pouze hráče Penguins, tak jsem zvědav na Erika Karlssona a pokud dostane šanci tak i na Radima Zohornu, kterému zatím parádně vychází tréninkový kemp Penguins a říká si o místo.

St. Louis Blues (FB stránka)
1) No snažím se na to koukat optimisticky, ale to jak to bylo v loni a žádné změny v obraně kde byl největší problém to dělají těžké k tomu přidáme zatím nepovedenou přípravu a odhady expertů a nevypadá to nejlépe. Přesto věřím že máme tři super útoky a pokud dokážeme snížit počet inkasovaných branek řadu celku přestřílíme a wild card spot by mohl vyjít.
2) Jakub Vrána- po dlouhé době český hráč u nás, víme o jeho problém a že bojuje o novou smlouvu v NHL. Vypadá hodně motivovaný a v přípravě je nejlepším hráčem, pokud vydrží zdravý tak má 30 brankový potenciál. Ještě přidám momentálně první řadu Buchnevich-Thomas-Kyrou na jejich kombinace se skvěle dívá.

Toronto Maple Leafs (FB stránka)

1) Zdravím, bude to určitě zajímavá sezona na kterou se jako fanoušci Maple Leafs moc těšíme. Čeká nás hodně událostí v čele s evropským turné, kam se určitě v hojném počtu vydáme. V Torontu se bude zárovenň hrát All Star Game a je zřejmé, že mekka hokeje připraví velkou šou. Věříme, že Auston Matthews bude společně s Mitchem Marnerem v sezoně hodně vidět.

2) Jestli mohu mluvit za většinu fanoušků Maple Leafs tak se hodně těšíme na Matthew Kniese, který už v přípravě předvádí famózní výkony. A možná dodám ještě jedno jméno, Fraser Minten. Jestli ho uvidíme v dresu Leafs v letošní základní části, tak to bude pecka.

Vancouver Canucks (FB stránka)

1) Věřím, že bude dobrá a to playoff uděláme. Vedení odvedlo v létě dobrou práci v řešení dvou největších problémů, kterými byly minulý rok obrana, která je z více než poloviny obmněná, doplněná defenzivně zodpovědnými beky, a post brankářské dvojky, protože brankoviště bylo loni při zranění Demka tragické. Dost zápasů jsme prohráli i přesto, že jsme dali 4 a více gólů a věřím, že takové zápasy budeme letos vyhrávat a proto se dostaneme do playoff.

2) Hodně se těším na Quinna Hughese. Kapitánské céčko mu sluší a na tréninkovém kempu i v přípravných zápasech vypadal fantasticky. Myslím, že i letos posbírá přes 70 bodů a věřím, že poprvé pokoří hranici 10 gólů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -