- Reklama -

Jaškin prodloužil smlouvu v St. Louis

- Reklama -

Dres St. Louis bude i nadále oblékat Dmitrij Jaškin. Generální manažer klubu Doug Armstrong oznámil, že s dvaadvacetiletým křidelníkem prodloužil smlouvu o další sezónu. V minulém ročníku bral Jaškin 743 tisíc dolarů. Nový kontrakt mu vynese 833 tisíc USD.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Před odchodem do zámoří v roce 2012 hrál Jaškin extraligu za Slavii Praha. St. Louis rodáka z Omsku, který se usadil v Česku během působení jeho otce Alexeje ve Vsetíně, draftovalo v roce 2011 ve druhém kole jako celkově 41. hráče v pořadí.
Valnou část své první sezóny za velkou louží 2012-13 odehrál juniorské lize QMJHL. Jaškin byl s 99 body za 46 branek a 53 asistencí v 51 zápasech nejproduktivnějším hráčem Monctonu a celkově skončil pátý v kanadském bodování celé QMJHL. V soutěži byl v listopadu a v lednu vyhlášen první hvězdou měsíce.

Za Blues tehdy odehrál pouze dva zápasy, ale svými dispozicemi i schopnostmi dokázal, že je připraven na NHL. V ročníku 2013-14 odehrál v prvním týmu osmnáct utkání a v nedávno skončené sezóně jich absolvoval dokonce 54. Nasbíral v nich 18 bodů za 13 branek (čtyři z nich měly hodnotu vítězné trefy) a 5 přihrávek.
Trenéři St. Louis si ho cení hned z několika důvodů. Jaškinovy ofenzivní schopnosti, fyzická připravenost i hokejové myšlení a všestrannost mu dává možnost plnit v týmu různé role.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -