- Reklama -

Matthews zažívá skvělý start sezóny. Je jako mladý Mario, říká trenér Washingtonu

- Reklama -

Před utkáním Toronta s Washingtonem připrovnal trenér Barry Trotz mladou hvězdu z Toronta k legendárnímu útočníkovi s číslem 66.
„Je velký, umí bruslit, je vyjímečně šikovný, velmi soutěživý a umí tvořit hru,“ vypočítával Trotz vlastnosti amerického hokejisty.
V minulé sezóně získal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka soutěže. Do přípravného kempu před touto sezónou přišel Matthews s cílem, být ještě více energický. Výsledkem je 5 gólů a 3 asistence z prvních šesti utkání sezóny. Celkové zlepšení na obou stranách kluziště udělalo z 20ti letého hokejisty tvář kubu Maple Leafs.
„Má soubor dovedností, které překonávají všechno ostatní,“ říká spoluhráč Nazem Kadri. Matts nemá žádné hranice. On ví, že může být skvělým hokejistou a už jím také je. Je šílené pomýšlet, že je stále tak mladý.“ dodává Kadri.
Přestože Matthews stále zůstává ve stínu hvězd Connora McDavida a Sidneyho Crosbyho, zvládl na sebe přitáhnout světla reflektorů díky dosažení několika milníků. Stal se prvním nováčkem od dob Alexandra Ovečkina, který dokázal nastřílet 40 gólů ve své první sezóně NHL.
„Pořád poznáváte sami sebe,“ říká Matthews. „Liga se stále mění a vy se musíte přizpůsobovat těm změnám,“ dodává.
Trenér Washingtonu sledoval Matthewse vyrůstat a už nyní ho přirovnává k jednomu z nejlepších hokejistů v historii.
Auston Matthews, jak jsem říkal, je jako mladý Mario Lemieux.“ vyjádřil poklonu Trotz.
Nováčkovský úspěch dodal samotnému Austonovi hodně sebedůvěry. Minulý měsíc se nechal slyšet, že se soustředil na to, aby svým schopnostem více věřil a aby více střílel.
„Prostě chcete být nejlepším hráčem, jakým jen můžete,“ říká Matthews.
„Byli jsme schopní útočit, což je důležité a to vede k šancím. To je vždy pozitivní.“ prozradil William Nylander.
Nováček loňské sezóny si je ale dobře vědom, že je velmi důležité nezapomínat na obranné povinnosti.
„Pokud hrajete dobře v obraně, máte pocit, že dostáváte puk častěji. Jsme s klukama hodně ofenzivní. Chceme útočit a když máme puk, je to dobrý pocit. Cítíme, že můžeme vytvořit nějakou šanci.“ prozradil Matthews.
Tyto šance stále přicházejí a Matthews je dokáže využívat, což je také jeden z důvodů, proč si získal přízeň přísného kouče Mika Babcocka.
„Je to dobrý hráč, který se snaží zlepšovat každým dnem. To co na něm mám nejradši je, jak tvrdě pracuje, jak je soutěživý a jak moc se chce zlepšovat. Nejlepší hráči v lize, superstars, milují hru více, než všichni ostatní a to je důvod proč mohou dřít tvrději.“ říká Babcock.
Matthews začal sezónu velmi dobře a dokazuje, proč si důvěru svého kouče získal tak rychle.
„Cítím se dobře. Po pár týdnech si přejete, aby se vše ustálilo. Chcete pokračovat ve zlepšování každým dnem,“ uzavřel Matthews.
 
 
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -