- Reklama -

Je Randy Carlyle mužem na odstřel?

- Reklama -

Fanshop týmuDovedl Anaheim Ducks k jejich jedinému Stanley Cupu v historii. Osobně dohlížel na rozvoj současného kapitána Ducks Ryana Getzlafa a pozdějšího elitního snajpra Coreye Perryho. Nyní se však pomalu ale jistě v Kalifornii trenér Randy Carlyle stává personou non grata.
Někdejší ofenzivní bek, který v NHL absolvoval přes tisícovku zápasů, to s Ducks rozhodně neměl v posledních sezonách jednoduché. Perry, Getzlaf, Kesler, Gibson a další opory budí dojem, že jsou snad vyrobeny z křehkého skla. Carlyle horko těžko vyloví z hlavy, kdy naposledy měl všechny jmenované k dispozici pro zápas zdravé.
Životního úspěchu dosáhl s Anaheimem v roce 2007, kdy podceňované mužstvo drsňáků dovedl až na hokejový Olymp. Na základech, které tehdy vybudoval, stojí Ducks vlastně dodnes. Jenže od té doby už uplynulo více než deset let a hra se vyvinula. Příliš defenzivní styl založený na tvrdosti už zkrátka není in, a navíc se mu většina týmů naučila účinně bránit.
Nulové první kolo
Ducks se dlouhodobě daří v základní části, v play-off mají ale vždy velký problém dostát vysokým očekáváním. Letos se do vyřazovacích bojů protlačili na poslední chvíli. Jenomže dlouho se v nich neohřáli a dovolenou si mohli plánovat už po čtyřech zápasech prvního kola se San José. Jejich výkony v této sérii byly značně rozpačité. Getzlaf s Keslerem si připsali pouhé dva body, Perry vyšel úplně naprázdno.


Trojice klíčových útočníků stárne a ztrácí na svém hokejovém půvabu a efektivitě. Getzlaf a Perry zanedlouho oslaví Kristova léta, Keslerovi bude 34 roků. Přitom zabírají třetinu platového stropu Anaheimu. Všichni mají kontrakt minimálně na další tři roky a navíc no-movement clause.
Naděje Ducks se tak nachází především v obranné fázi – pokud bude Gibson zdravější a nezastaví se vývoj Fowlera s Mansonem (oba 26 let) a především Lindholma s Montourem (oba 24 let), nebudou v Kalifornii alespoň muset lovit příliš mnoho puků ze své sítě.
Kouč Carlyle si je podle rozhovorů v médiích vědom, že dnešní NHL je především o pohybu a rychlosti. Je mu tudíž jasné, že bude muset svůj tým adaptovat a přeměnit. Otázkou je, kolik času mu ještě vedení klubu poskytne. Zatím jedinou změnou v realizačním týmu zůstává angažování Martyho Wilforda jako nového asistenta trenéra.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -