- Reklama -

Ještě nekončíme, věří majitel Letců Ed Snider

- Reklama -

Letcům už pomalu zvoní umíráček. Vyhráli jen tři z posledních 10 utkání, v minulých dvou zápasech nedokázali vůbec překonat brankáře soupeřova týmu a jejich ztráta na postupové pozice do play off už činí propastných 13 bodů.
Majitel Philadelphie Ed Snider (na snímku uprostřed mezi prezidentem klubu Paulem Holmgrenem a generálním manažerem Ronem Hextallem) ale nehází flintu do žita a věří, že tento ročník se ještě dá zachránit. I když mu mnozí našeptávají, aby to letos zabalil a začal se zaměřovat na budoucnost a případnou přestavbu kádru.
„Tak daleko jsem se ještě nedostal. A vlastně ani nechci. Vzalo by nám to všechnu tu radost a nadšení z naší práce. Je to složitá sezóna. Občas se objeví záblesk naděje – třeba když jsme vyhráli první tři zápasy dlouhé venkovní štace proti velmi těžkým soupeřům. Ale pak… přišla série porážek proti slabším celkům,“ řekl dvaaosmdesátiletý Američan.
Jeho komentář cílil na dlouhý osmizápasový trip, který si Letci odbyli v rozmezí 20. prosince a 3. ledna. Ještě před Štědrým večerem sice zvítězili na ledě Toronta, Winnipegu a Minnesoty, ale v následujících pěti duelech si připsali jediný bod.
Tím jenom potvrdili status jednoho z nejhorších týmů, co se týče venkovních zápasů. Na kluzištích soupeřů byli letos úspěšní pouze v šesti z 24 případů. „Sbírat více porážek než vítězství samozřejmě není nic příjemného, ale stále nás neopouští víra v to, že s tím dokážeme něco udělat,“ řekl brankář Ray Emery.

Největší bolístkou Letců zůstává defenzíva. Z šedi průměrnosti vyčnívá pouze švýcarský matador Mark Streit a to je k úspěchu celého týmu pochopitelně zatraceně málo. „Jsme ve složité situaci, ale člověk se nesmí vzdávat naděje. Musíme najít cestu k úspěchu. Naštěstí tady máme skvělý kolektiv, kterému nechybí bojový duch. Takže ještě nejsme… ještě nejsme odepsaní,“ řekl rodák z Bernu.
Sám Snyder vidí největší problém v absenci finského veterána Kimmo Timonena, u nějž je stále nejasné, jestli mu jeho zdravotní stav dovolí pokračovat v aktivní kariéře.
„Doufám a pevně věřím v to, že ještě někdy obuju brusle,“ řekl devětatřicetiletý Fin. Nicméně v jeho případě existují už jen dvě možnosti – buď se vrátí, nebo skončí.
„Letošní sezóna nás postavila před řadu otázek. Ale Ron Hextall má svůj plán a já věřím v to, že nás vyvede ze slepé uličky,“ řekl Snider. A jaký je ten plán? Nuže, není to nic složitého. Než se 2. března uzavřou brány přestupového trhu, Hextall se pokusí ulovit co nejvíce výběrů pro příští draft/y.
„Hexy chce vyhrát Stanley Cup, já chci vyhrát Stanley Cup. V minulých letech jsme byli příliš netrpěliví. Snažili jsme se posílit naše mužstvo, abychom se dostali do play off, ale zároveň jsme nebyli dostatečně silní, abychom v něm uspěli a dosáhli na titul,“ dodal Snider.
Foto: Centpacrr, Wikipedia Commons

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -