- Reklama -

Jets nedávají góly, přesto vítězí. Frolík zaznamenal první trefu v sezóně

- Reklama -

Winnipeg se po špatném začátku sezóny sbírá. Z prvních pěti zápasů Jets čtyřikrát prohráli, Tryskáči navíc jako by zapomněly dávat góly. Od té doby se situace zlepšila. Od 21. října odehrál Winnipeg sedm utkání a pět jich vyhrál. Dohromady nasbíral jedenáct bodů.
Poslední dva duely přitom vyhráli hráči kanadského celku jen tím nejtěsnějším možným rozdílem. Ke čtyřem bodům jim stačilo vstřelit jediný gól ze hry! V sobotu proti Rangers vychytal nezbytnou nulu v brance Jets Ondřej Pavelec, v neděli ho dokonale okopíroval Michael Hutchinson.
Čtyřiadvacetiletý Kanaďan potřeboval k dosažení prvního shutoutu v kariéře 33 úspěšných zákroků. Vychytaná nula byla o to cennější, že přišla na ledě jednoho z nejlepších celků současné NHL. Obětí Tryskáčů se stalo ve vlastní United Center silné Chicago.
„Byl jsem opravdu nadšený, že jsem se dostal znovu do branky,“ zářil Hutchinson, který nechytal ostrý zápas od 12. října a za vytěžovaným Pavelcem si připsal teprve druhý start v sezóně. „Jelikož mi první zápas nevyšel tak, jak bych rád, bylo skvělé se vrátit a užít si zase ten pocit z utkání.“
Když přidáme ke dvěma nulám Winnipegu zápas z 30. října (porážka s New Jersey 1:2 po nájezdech), máme pohromadě dokonalou vizitku obrany a brankářů Jets, kteří ve třech duelech svorně inkasovali pouze jediný gól ze hry.
Jediný nedělní střelecký úspěch, nutný k dosažení dvou bodů, zaznamenal Michael Frolík. Šestadvacetiletý Čech, který se v zámoří pomalu mění v defenzivního specialistu, vstřelil svůj teprve první gól v sezóně.
Branka padla hned v úvodní minutě. Český forvard si našel v předbrankovém prostoru Blackhawks odražený kotouč, trpělivě objel všechny hráče, kteří mu překáželi, a pak zamířil do odkryté horní poloviny brány.
„Hráli jsme fyzicky,“ pochválil projev svého týmu obránce Zach Bogosian, jenž Frolíkovi u gólu asistoval. „Využili jsme naše fyzické parametry a rychlost a dostali se do řady brejků. Mají hodně šikovných hráčů, však víte. Když jim dáte čas a prostor, vyprodukují hodně pěkných akcí.“
Trenér Chicaga nedělal z porážky vědu, mrzí ho jen, že se hráčům Hawks nedaří poslední dobou střelecky. „Každý zápas je těsný. Už jsme tu prohráli pár náročných zápasů. Nízká produktivita je jen něco, co z minulosti neznáme,“ zhodnotil poslední výsledky Hawks Joel Quenneville.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -