- Reklama -

Johnson s Palátem režírovali obrat Tampy v Detroitu. Vrbata asistoval u výhry Vancouveru

- Reklama -

Čtyřmi duely pokračovalo ve čtvrtek play off NHL. Hokejisté Tampy Bay prohrávali v Detroitu po čtyřiceti minutách už 0:2, ale heroickým výkonem se vrátili do zápasu a v prodloužení zvítězili 3:2. Floridský celek tak srovnal sérii s týmem z Hockeytownu na 2:2. Obě branky Red Wings padly v prostřední hrací části. Jako první se prosadil Gustav Nyquist, do dvoubrankového trháku poslal domácí celek Joakim Andersson.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Gólman Lightning Ben Bishop však zůstal plně koncentrovaný a několik důležitými zákroky podržel svůj tým nad vodou a ve třetí třetině se začal vývoj utkání otáčet. Hlavním hnacím motorem ofenzivy Blesků byla formace ve složení Ondřej Palat, Tyler Johnson (2+1), Nikita Kučerov. V čase 54:34 umazal nulu na kontě českého brankáře Petr Mrázka americký centr Johnson a o 77 sekund později vyrovnal Palát.
Dramatický duel tak dospěl do prodloužení, v jehož třetí minutě Johnson svou druhou brankou v utkání dokonal obrat Bolts. U zrodu rozhodující akce stál Palát. Rodák z Frýdku Místku protáhl puk podél levého mantinelu do středního pásma, kde si ho převzal Victor Hedman. Švédský bek nabral rychlost a v závěru rychlého přečíslení předložil puk Johnsonovi, který ho pohotově uklidil do odkryté sítě.
Vancouver otočil včerejší zápas s Calgary a vyhrál 2:1. Canucks tak odvrátili první mečbol soupeře a v sérii hrané na čtyři vítězství snížili na 2:3. Vstup do zápasu vyšel lépe Flames. V třetí minutě potrestal chybnou rozehrávku Kosatek David Jones, který překonal Ryana Millera ranou z mezikruží. Vyrovnání se domácí dočkali v čase 33:31, kdy Vrbatovu perfektně načasovanou přihrávku zpoza branky zužitkoval Nick Bonino. V úvodu závěrečné části dorážel puk za záda Jonase Hillera švédský forvard Daniel Sedin.
Bezprostřední hrozbu vyřazení odvrátil také Nashville, jenž díky prvnímu hattricku Filipa Forsberga v nadstavbové části soutěže porazil Chicago 5:2 a snížil stav série na 2:3. Dvacetiletému rodákovi z Östervala, jenž byl ve čtvrtek nominován na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka letošní sezóny, výborně sekundoval James Neal. Kanadský křídelník se zviditelnil gólem a asistencí. Trojici nejlepších hráčů zápasu doplnil Pekka Rinne, finský gólman kryl 28 střel. Recept na něj našli pouze Brad Richards (1+1) a Kris Versteeg.

První hattrick Filipa Forsberga v play off NHL


Washington porazil doma NY Islanders 5:1 a ujal se v sérii vedení 3:2 na zápasy. Capitals sice v šesté minutě jako první inkasovali, o čisté konto připravil Bradena Holtbyho Josh Bailey, ale i s přispěním dvou gólů a asistence Jevgenije Kuzněcova noční klání ve Verizon Center dokonale otočili. O vyhnání Jaroslava Haláka na střídačku Isles se zasloužili také Karl Alzner, Brooks Laich a Jason Chimera. V čase 49:00 se poprvé v letošním play off dostal do hry Michal Neuvirth, jenž ve zbytku utkání zneškodnil všech sedm střeleckých pokusů Caps.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -