- Reklama -

Jordan Eberle se vrací do hry: Už se těším na zápas. Hokej z tribuny je ubíjející

- Reklama -

Hokejisté Edmontonu nastoupí k dnešnímu utkání s Pittsburghem bez centra Connora McDavida. Jednička posledního draftu NHL si v úterním klání proti Philadelphii zlomila klíční kost a doba léčení si vyžádá měsíce. Dobrou zprávou pro trenéry, hráče i fanoušky Olejářů je tak alespoň návrat uzdraveného Jordana Eberleho.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Cítím se dobře. Jsem nadšený, že opět mohu hrát,“ uvedl rodák z Reginy, jenž ve čtvrtek na ledě Rexall Place absolvoval další kompletní přípravu s týmem a nyní už mu nic nebrání, aby konečně odehrál první mistrovský zápas v letošní sezóně.
„Pasivně sledovat zápasy svého týmu není zrovna moc velká zábava, a když se týmu nedaří, je to doslova ubíjející,“ řekl šikovný hokejista.
Včerejší trénink absolvoval Eberle v elitní útočné řadě s Taylorem Hallem a Leonem Draisaitlem a šlo jim to dobře. Hlavní trenér Edmontonu Todd McLellan prohlásil, že zmíněné trio nechá pohromadě i v souboji s Penguins.


„Do prvního utkání nastupuji s tím, že se chci dostat do herního rytmu. Budu hrát s kluky, kterým to teď šlape, tak se jim budu snažit rozdávat puky a zároveň si budu hledat pozice, ze kterých bych mohl skórovat,“ řekl pětadvacetiletý křídelník.
Eberle byl mimo hru od 29. září 2015 poté, co v přípravném utkání proti Arizoně utrpěl zranění ramena. Na marodku ho poslal tvrdý hit od centra Coyotes Kylea Chipchuru. Během čekání na návrat do edmontonské sestavy vynechal třináct utkání. V minulé sezóně byl Eberle nejproduktivnějším hráčem Oilers, v 81 utkáních nasbíral 63 bodů za 24 branek a 39 přihrávek.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -