- Reklama -

Kačeři vyhráli v Arizoně, i bez kapitána Getzlafa vyrovnali klubový rekord

- Reklama -

Tahle sezóna se pro hokejisty Anaheimu vyvíjí jako na houpačce. Zpočátku se jim vůbec nedařilo a teď mají najednou za sebou deset vítězství v řadě, čímž vyrovnali klubový rekord. Naposledy se radovali v Arizoně, kde vyhráli 5:1.
Vylepšit svoji bilanci mohou Kačeři v sobotu na ledě kalifornského rivala z Los Angeles. To už by měli mít k dispozici i kapitána Ryana Getzlafa, který čtvrteční zápas v Glendale vynechal kvůli zranění v dolní části těla.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ducks vstoupili do zápasu správnou nohou a v úvodních šesti minutách vstřelili dvě branky, čímž pořádně znepříjemnili premiérové minuty gólmana Niklase Treutla v NHL. Ten nejprve špatně rozehrál puk za svou brankou, čehož bleskově využil Jamie McGinn. Kanadský křídelník tak skóroval i ve druhém zápase po přestupu z Buffala na začátku týdne.
Neuběhla ani minuta a čtyřiadvacetiletý nováček v dresu Kojotů lovil puk ze své branky podruhé. Tentokrát jej v přesilovce po parádní přihrávce Coreyho Perryho překonal Rickard Rakell. Na začátku druhé části využil Anaheim další přesilovou hru, od modré se přesně trefil Cam Fowler.
„Posledních pár let nám lidé pořád vytýkali, proč nedáváme víc branek v přesilovkách, když máme tolik dobrých hráčů. A myslím, že letos jsme na tom extrémně zapracovali,“ pochvaloval si po zápase obránce Fowler.
Útočník Arizony Anthony Duclair sice v polovině zápasu snížil, jenže nikdo z jeho spoluhráčů se do střeleckých statistik už nezapsal. Navíc ještě do konce třetiny přidali hosté další dvě branky. Síť hostující svatyně rozvlnili Josh Manson a v přesilovce Corey Perry (na snímku).
Perry v zápase kromě gólu stihl i dvě asistence a mohl tak alespoň na chvíli zapomenout na zklamání z toho, že se neobjevil v první nominaci Kanady na Světový pohár. Přitom v téhle sezóně nastřílel už 28 gólů.
Po druhé přestávce zůstal německý gólman Treutl sedět na střídačce a v brankovišti Coyotes ho vystřídal Louis Domingue. „Věděli jsme, že je to jeho (Treutl) první zápas, tak jsme se snažili hned od začátku na něj střílet co nejvíc. A to se nám vyplatilo,“ přiznal po zápase obránce Ducks Josh Manson.
„Nejlepší na tom je, že i když jsme nehráli úplně nejlíp, tak jsme stejně dokázali najít cestu k vítězství,“ liboval si po zápase v Arizoně útočník Anaheimu Ryan Kesler.
„I když se nám zrovna nedaří, tak se dokážeme vrátit do zápasu. A proto máme teď sérii desíti výher,“ dodal hráč, jenž si v zápase připsal dvě přihrávky na gól. Pokaždé ve druhé třetině, kdy už hosté kontrolovali svůj brankový náskok.
Zatímco ještě v polovině ledna se hokejisté Anaheimu trápili, nyní mají bilanci 17 výher z posledních 19 zápasů.
„Vyhrabali jsme se z hluboké propasti a stoupáme vzhůru. Jsem pyšný na celý tým, jak jsme se dokázali dostat z předchozích pozic na současné. Nepřestávali jsme věřit a drželi jsme pohromadě. Možná jsme to mohli zabalit a říct si, že už to nemá cenu, tak to zkusíme příští rok. Ale neudělali jsme to,“ pochvaloval si současnou atmosféru v týmu Ryan Kesler.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -