- Reklama -

Kaneova série pokračuje. Už padl Hullův rekord

- Reklama -

Včera jsme citovali Jemeryho Roenicka, který velmi chválil hru Patricka Kanea. Podle názoru někdejšího útočníka Chicaga je Kaneova formace nyní ve velké pohodě a do zápasů jde s tím, že může dát dvě, tři góly každý večer. Ve čtvrtek se tato úvaha naplno potvrdila. Američan se dvěma Rusy zařídili všechny tři góly hostů, bohužel na Ottawu to bylo málo.
Nikdo další se totiž nepřidal. Kane s Panarinem a Anisimovem byli u tří všech branek, prvně jmenovaný měl gól a dvě asistence, druhý dopadl stejně, Anisimov si připsal gól a nahrávku.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Souhru rusko-amerického tria je skutečně radost sledovat. První gól dal Kane sebevědomou střelou v přesilovce pět na tři. U druhého potvrdil Panarin velkou trpělivost, podržel si kotouč a krásně zakončil. Třetí padl po nádherné souhře celého útoku, vyšperkované zpětnou přihrávkou Kanea zpoza brány.
Kane tak natáhl svou bodovací sérii už na 21 utkání a vyrovnal klubový rekord Bobbyho Hulla. Slavný kanonýr udržel tuto sérii v sezóně 1971-72, Kane má nyní šanci ji překonat.
„Je to jedna z těch věcí, na kterou při zápase nemyslím,“ odmítl Kane myšlenky na pokračování bodové šňůry. „Když ale vyrovnáte jakýkoli výkon Bobbyho Hulla, jde o něco výjimečného, kdy zvážíte, jakou kariéru měl. Nicméně jak jsem řekl, nedělám si o to starosti.“
Výkon produktivní formace byl pro Chicaga klíčový, vedl totiž aspoň k jednomu získanému bodu. Domácí Ottawa vedla po první třetině o dvě branky, hosté v prostředním dějství srovnali. Ve třetí třetině padlo po jedné brance na každé straně a stav 3:3 tak muselo rozhodnout až prodloužení. V něm pomohl domácím ke druhému bodu Mike Hoffman.
V divoké hře tři na tři ztratili hosté kotouč a byl to právě Patrick Kane, kdo nestíhal pokrýt ani jednoho z ujíždějící dvojice. Erik Karlsson předvedl své rychlé nohy a perfektně naservíroval puk Hoffmanovi, který si s ním ve vyložené pozici poradil.
Šestadvacetiletý Kanaďan letos září. V utkání vstřelil už první gól Senators a za tři získané body (2+1) byl nakonec vyhlášený první hvězdou večera. Hoffman už má na kontě třináct přesných zásahů, devět jich dal v posledních osmi utkáních.
„Byl to jeden z těch zápasů, kde jsme opravdu makali a hru kontrolovali,“ řekl k výsledku kapitán hostů Jonathan Toews. „Není žádná zábava takové zápasy prohrávat, zvlášť jsme hráli docela pěkný hokej. Drobná obranná selhání nás ale stála body.“
Foto: Icon Sportswire
Výsledky z 3. prosince
Video: sestřihy z utkání – 3. prosinec

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -