- Reklama -

Kindl s Mrázkem zařídili výhru pro Detroit, Faksa se poprvé trefil v NHL

- Reklama -

Mike Babcock jako trenér Toronta neuspěl ani ve svém druhém vystoupení proti svému bývalému klubu z Detroitu. Na ledě Maple Leafs se o to postarali především dva čeští hokejisté ve službách Red Wings. Obránce Jakub Kindl ve třetí minutě prodloužení projel celým kluzištěm mezi unavenými domácími hráči a zakončil střelou nad Reimerovo rameno, brankář Petr Mrázek podtrhl výhru 2:1 dvaatřiceti zákroky.
Autorem druhého gólu Rudých křídel byl kapitán Henrik Zetterberg, který tím zaokrouhlil svoji střeleckou bilanci v NHL na 300. Tuto metu před ním překonalo pouze šest jeho krajanů. Na branku švédského útočníka ze 17. minuty odpověděl až minutu před vypršením základní hrací doby Dion Phaneuf, který se vydal podpořit ofenzívu a se štěstím překonal Mrázka zblízka.
Radek Faksa oblékající dres Dallasu se při svém desátém startu v NHL dočkal prvního gólu. Třinecký odchovanec v 54. minutě zápasu s Carolinou zaparkoval před Läckovou klecí a počkal si na puk po Sceviourově akci. Po střele stejného hráče, která se odrazila od tyče, skóroval v polovině utkání také Aleš Hemský.
Stars gólem českého útočníka srovnali stav a v závěrečném dějství, která jim loni příliš nevycházela, dalšími třemi brankami rozhodli o své výhře 4:1. Nepotřebovali přitom nijak výraznou podporu svých nejofenzivnějších hráčů, z vedoucího dua statistik zaznamenal jen asistenci Tyler Seguin.
Rovněž New Jersey naskládalo tři ze svých čtyř branek do jedné třetiny, v tomto případě ovšem úvodní. V souboji s obhájci titulu donutilo soupeře k brzké výměně maskovaných mužů, náhradníkovi Scottu Darlingovi poté poslal ve 28. minutě další pozdrav Mike Cammalleri za asistence nejlepšího muže večera Kylea Palmieriho (1+1).
Recept na Coryho Schneidera našel až Patrick Kane těsně před druhou přestávkou. I když v závěrečném dějství zkusili Jestřábi skoro sedmiminutovou power play, víc než korekci na 2:4 jim to nepřineslo. Blackhawks prohráli páté venkovní utkání v řadě.
Stejným výsledkem skončilo i utkání Anaheimu s Columbusem. V domácí sestavě se po čtyřzápasové pauze vynucené operací slepého střeva znovu objevil Ryan Getzlaf a návrat oslavil třemi druhými asistencemi, z kapitánových přihrávek posílal spoluhráče do akce pokaždé Corey Perry. Držet prapor Modrokabátníků ve vzpřímené poloze se dařilo pouze dvougólovému Scottu Hartnellovi.
Getzlafova letošní bilance až do včerejška čítala pouze jednu asistenci, Perry na tom byl jen o trochu lépe. Díky probuzení svých největších hvězd vyhráli Ducks třetí zápas v řadě, čímž se odlepili od dna Západní  konference.
Zbylé dva zápasy pátečního programu byly střelecky chudší, oba skončily výhrou hostů v poměru 2:1.
Jezdce tenhle výsledek z Colorada vyzvedl na čelo Metropolitní divize. K otočení utkání, v němž inkasovali v sedmé minutě z hole Nathana MacKinnona hned při svém prvním oslabení, jim stačilo jednadvacet sekund v polovině druhé třetiny. Nejprve Derek Stepan ukázal, že Rangers zvládají i přesilovky, následně se posedmé v sezóně trefil zelenáč Oskar Lindberg. Henrik Lundqvist podpořil snažení spoluhráčů 29 zákroky.
Vítězství Pittsburghu v Edmontonu zajistila přesilovková trefa Phila Kessela z 50. minuty, jež byla pátým gólem letní posily z Toronta. Olejáři nastoupivší poprvé v sezóně bez zraněné jedničky draftu Connora McDavida šli do vedení po první přestávce, Tučňáci srovnali v půlce zápasu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -