- Reklama -

Končíme, hlásí zelení mužíčci z Vancouveru

- Reklama -

Znají je nejen fanoušci Kosatek, ale v podstatě celá liga. Během zápasů Vancouveru sedávali u trestné lavice a svými ztřeštěnými gesty rozptylovali soupeře a bavili diváky. Žádný další kousek už ale do své sbírky nepřidají. O kom je řeč? O dvou fanoušcích Canucks v zelených kostýmech.
Jak již v průběhu sezóny avizovali, populární zelení mužíčci The Green Men končí. Sobotní utkání Canucks proti Edmontonu bylo jejich posledním. Už v listopadu potvrdili, že tato sezóna bude jejich rozlučková. Na letošní play-off pánové Adam Forsythe a Ryan Sullivan, známí zkráceně jako Force a Sully, již nedorazí…


Po pěti vzrušujících letech dvojice dospěla k názoru, že je čas skončit. Poprvé se v Rogers Areně objevili 22. prosince 2009 v duelu proti Nashvillu a ihned se stali internetovou senzací. Jejich tanečky u trestné lavice hostů zachytily kamery a tohle rozptylování pykajících protihráčů je okamžitě proslavilo, stejně jako nepřehlédnutelné zelené kostýmy. Tehdy se zrodil nový fenomén.
Vtipná dvojka od té doby poskytla celou řadu rozhovorů, rozdala nespočet autogramů a vyhověla stovkám fanoušků při žádosti o společnou fotku. O tom, jak populární tihle chlapíci jsou, svědčí i to, že už mají své následovníky. Postaviček v zeleném celotělovém kostýmu začíná přibývat. Originál je však jen jeden. Jak se fanoušci shodují, Force a Sully nemohou být plnohodnotně nahrazeni.
Pánové však dospěli, mají práci v rádiu a nechtějí dělat šašky po celý zbytek života. Přišel čas se rozloučit. „Nechceme být napořád jen zelení idioti,“ uvedli před časem.
„Všechny naše rekvizity jsou na prodej před naším posledním zápasem v sobotu. Přijďte se podívat a přispějte darem na Canadian Cancer Society,“ vyzvali své příznivce na sociální síti před svým „posledním tanečkem,“ jak sobotní zápas nazvali.


„Včera večer jsme si užili spoustu zábavy. Děkujeme všem fanouškům a klubu Canucks za nečekanou poctu. Go, Canucks, Go!“, rozloučili se v pondělí na svém facebookovém profilu zelení mužíčci.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -